2019-06-27 14:00:15
Φωτογραφία για Σαν τους μαφιόζους κλείνουν στόματα κι εκκρεμότητες
Εντελώς ξαφνικά το ΤΑΙΠΕΔ θυμήθηκε χθες να κάνει μια μικρή φιέστα για το ακίνητο της Αφάντου Ρόδου

Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Κατά ριπάς ανακοινώνονται, ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές, οι υπογραφές συμφωνιών που εκκρεμούσαν χρόνια ολόκληρα, οι τοποθετήσεις στελεχών (τους) στις διοικήσεις εταιρειών και οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα και οι διευθετήσεις χρόνιων υποθέσεων «μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος».

Δεν είναι μόνον η τοποθέτηση νέας ηγεσίας στην ΕΥΔΑΠ και η προσωρινή διοίκηση στην Εγνατία Οδό. Δεν είναι ούτε η ξαφνική, βεβιασμένη, καθ' υπαγόρευση(;) αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΥΑΘ.

Κρατούν μυστική την παραίτηση του Προέδρου της μεγαλύτερης εταιρείας στην Ελλάδα, της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων. Δεν έχουν δρομολογήσει ακόμη τη διάδοχη κατάσταση γι' αυτό δεν αφήνουν τον πρόεδρο να παραιτηθεί.

Το περιβόητο ΥπερΤαμείο, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, με Διευθύνουσα Σύμβουλο την κυρία Ράνια Aικατερινάρη, έχει υπό τον έλεγχό της μια σειρά από θυγατρικές εταιρείες που διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.


Μόνον η ΕΤΑΔ διαχειρίζεται 210 τουριστικά ακίνητα σε ολόκληρη την επικράτεια, τα πρώην Ξενία, Μαρίνες, Κάμπινγκ, Γκολφ, Χιονοδρομικά Κέντρα, Μουσεία, Σπήλαια, Τουριστικά Περίπτερα, Ιαματικές Πηγές αλλά και σημαντικού μεγέθους και προοπτικών εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση, 8 Ολυμπιακά Ακίνητα, 70.000 περίπου τίτλους ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου καθώς και 1.052 ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η διοίκηση του ΥπερΤαμείου διορίζει νέες διοικήσεις στις θυγατρικές της κατά το δοκούν, κλειδώνει τις θέσεις αυτές για τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, δεσμεύοντας για τις επιλογές της την επόμενη κυβέρνηση.

Εντελώς ξαφνικά το ΤΑΙΠΕΔ θυμήθηκε χθες να κάνει μια μικρή φιέστα για το ακίνητο της Αφάντου Ρόδου σ' έναν διαγωνισμό που είχε ολοκληρωθεί... το 2014 αλλά ακόμη δεν κατάφεραν να ξεκινήσει ούτε μια εκσκαφή.

Μικρές ή μεγάλες υπογραφές που καθυστερούσαν χρόνια ολόκληρα τώρα μπαίνουν με χαρακτηριστική ευκολία για να μην υπάρχουν αύριο, δυσαρεστημένα στόματα πρόθυμα να ανοίξουν και να αποκαλύψουν τις αιτίες των μέχρι σήμερα κυβερνητικών αβελτηριών.

Η επόμενη μέρα θα είναι ενδιαφέρουσα. Κάποια στιγμή οι γλώσσες θα λυθούν. Δεκάδες εκβιασμοί, αρνήσεις και υπονοούμενα θα δουν το φως της δημοσιότητας για να μάθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ποιος είναι πραγματικά ο λόγος που η οικονομία της χώρας έμεινε καθηλωμένη τα τελευταία 4 χρόνια...
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ