2019-07-03 12:29:16
Φωτογραφία για Μπάχαλο στην ΗΔΙΚΑ! Χωρίς κονδύλια η ηλεκτρονική συνταγογράφηση! Οι πιέσεις στον ΕΟΠΥΥ
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Μία απίστευτη παρασκηνιακή διαδικασία είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στην ΗΔΙΚΑ αλλά και στον ΕΟΠΥΥ, με αφορμή τα κονδύλια που ετησίως πρέπει να καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ στην ΗΔΙΚΑ, την εταιρεία του δημοσίου που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, η ΗΔΙΚΑ έμεινε χωρίς χρήματα καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν κατέβαλε το ετήσιο ποσό που του αντιστοιχεί για τις υπηρεσίες που λαμβάνει. Την τελευταία φορά που η ΗΔΙΚΑ εισέπραξε τα χρήματα που έπρεπε για τα λειτουργικά της έξοδα ακόμη και για την καταβολή κάποιων μισθών, όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, ήταν το 2017.

Το ποσό για το 2018 δεν κατεβλήθη καθώς ο τέως πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης φέρεταινα μην υπέγραφε για την εκταμίευσή του. Είναι άλλωστε γνωστή η κόντρα των δύο φορέων. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Άγριος «πόλεμος» μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ για τα στοιχεία των ασθενών! Όλο το παρασκήνιο»


Μπλόκο από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και μία παράνομη απόφαση

Τις τελευταίες ημέρες κλήθηκε ο νυν Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να υπογράψει το κονδύλι που προορίζονταν για την ΗΔΙΚΑ για το έτος 2018, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr. Αρχικά ο νυν Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος δεν υπέγραφε.

Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν καθώς σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ τελικά την απόφαση υπογράφουν κανονικά Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος.

Όμως βασική λεπτομέρεια: δεν συμφωνούν και δεν υπογράφουν τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ (τα περισσότερα) με αποτέλεσμα η απόφαση για εκταμίευση των κονδυλίων για την ΗΔΙΚΑ, να απορριφθεί.

Συνεδρίαση διά …τηλεφώνου

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος αποφάσισε δια…περιφοράς και τηλεφωνικά να καλέσει όλα τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να υπογράψουν από το τηλέφωνο.

Κάτι που βέβαια έπραξε, με αποτέλεσμα όμως επειδή ακριβώς η κίνηση αυτή θεωρήθηκε παράνομη, κάποια μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ να ετοιμάζονται να αποστείλουν και εξώδικα.

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ενώ φαίνεται πως η ΗΔΙΚΑ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά θέματα εάν θα καταβληθούν τα ποσά από τον ΕΟΠΥΥ άμεσα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ