2019-07-04 16:22:55
Φωτογραφία για Ζερόμ, ο σκύλος – ηθοποιός με δική του καριέρα στην μεγάλη οθόνη
Οι τετράποδοι αστέρες και τα «σκυλιά εργασίας» - Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο του newsbeast.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ζώα έχουν κλέψει την παράσταση στον κινηματογράφο και έχουν κάνει χιλιάδες τηλεθεατές να συγκινηθούν, να δακρύσουν αλλά και να γελάσουν.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Λάσι την πανέμορφη σκυλίτσα τύπου κόλεϊ και το περιπετειώδες ταξίδι επιστροφής στο σπίτι της, τον Ασπροδόντη το μικρό λυκόσκυλο που μέσα από μια συγκινητική περιπέτεια γνώρισε τον κόσμο των ανθρώπων, τον Μπετόβεν το  σκυλί Αγίου Βερνάρδου που κέρδισε τους τηλεθεατές με τα καμώματά του και φυσικά τον Χάτσικο, το Ακίτα που μέσα από την μεγάλη οθόνη δίδαξε πίστη και αφοσίωση και έκανε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο να δακρύσουν, καθώς μέχρι το τέλος της ζωής του περίμενε καρτερικά έξω από τον σταθμό των τρένων το αφεντικό του που είχε «φύγει» από τη ζωή.

Τετράποδοι πρωταγωνιστές που σημάδεψαν την παιδική ηλικία των περισσότερων από εμάς καθώς μας δίδαξαν τον σεβασμό την αφοσίωση και την αγάπη ενώ με την ερμηνεία τους κυριολεκτικά «έκλεψαν» την παράσταση ακόμη και από μεγάλους πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ που έπαιξαν στις ταινίες.


Και αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε σκύλο... πρωταγωνιστή πέφτετε έξω.

Ονομάζεται Ζερόμ και είναι ένας αξιολάτρευτος και πανέξυπνος ημίαιμος σκυλάκος που με τις γκριμάτσες του αλλά και την υπακοή του σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Ο Ζερόμ έχει «χτίσει» την δική του καριέρα στην μεγάλη οθόνη, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις μεγάλων ομίλων και εταιρειών στην τηλεόραση, σε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες αλλά και σε μιούζικαλ στο θέατρο.

Όπως μας εξηγεί η «μαμά» του Γιώτα Αλεξοπούλου η οποία είναι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων, χρειάστηκε σκληρή δουλειά και επιμονή ώστε ο Ζερόμ να γίνει τόσο υπάκουος και συνεργάσιμος μέχρι να φτάσει στο σημείο να τον ζητάνε οι εταιρείες παραγωγής προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στα κόνσεπτ τους.

Μάλιστα μας αποκαλύπτει και κάποια μυστικά εκπαίδευσης για τα νεαρά κουτάβια που πολλές οικογένειες έχουν σπίτια τους.

Εκτός όμως από τους τετράποδους αστέρες έχουμε και άλλες κατηγορίες σκυλιών που καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο.

Όπως μας εξηγεί η εκπαιδεύτρια σκύλων Σαντρίνα Βαλάτα, εκτός από τα σκυλιά συντροφιάς που έχουμε σπίτι μας ή τους τετράποδους αστέρες του κινηματογράφου, υπάρχουν και τα λεγόμενα «σκυλιά εργασίας» και σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν τα σκυλιά που «υπηρετούν» σε  μονάδες της αστυνομίας σε όλο τον κόσμο και εκπαιδεύονται στην ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών ή τα σκυλιά έρευνας ανίχνευσης και διάσωσης που αποστολή τους είναι ο εντοπισμός και διάσωση ατόμων που αγνοούνται μέσα σε χαλάσματα μετά από φυσικές καταστροφές.

Η συμβολή τους είναι τεράστια. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες η ελληνική αστυνομία με ένα συγκινητικό tweet  αποχαιρέτησε δημόσια τον Τσάρλι, το αστυνομικό σκυλί του Τμήματος Εντοπισμού Εκρηκτικών Μηχανισμών που μετά από δέκα χρόνια προσφοράς στο Σώμα «αποστρατεύτηκε».

Στα «σκυλιά εργασίας» όμως ανήκουν και αυτά που αφοσιώνονται στο να βοηθούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης, κινητικά, ή άλλα προβλήματα υγείας.

Μάλιστα εδώ και χρόνια πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεκινήσει πιλοτικά προγράμματα όπου σκύλοι εκπαιδεύονται κατάλληλα ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα Dementia Dog στη Σκωτία, όπου η εταιρεία Αλτσχάιμερ της Σκωτίας σε συνεργασία με κέντρα εκπαίδευσης σκύλων εκπαίδευσαν ένα λαμπραντόρ και ένα γκόλντεν ριτρίβερ προκειμένου να βοηθήσουν στην καθημερινότητα άτομα που πάσχουν από άνοια.

Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και τα δυο σκυλιά μετά από κατάλληλη εκπαίδευση όπου έμαθαν εκτός των άλλων να διαχειρίζονται τις διαταραχές συμπεριφορές των ανθρώπων ή να τους ενθαρρύνουν να παίξουν μαζί τους, υιοθετήθηκαν από δύο ανθρώπους με ήπιας βαρύτητας άνοια.

Ακόμη υπάρχουν και τα σκυλιά θεραπείας ή θεραπευτικής επαφής τα οποία εκπαιδεύονται με στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και ψυχολογίας των ανθρώπων. Απευθύνονται με άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα ή παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή ανθρώπους που πάσχουν από επιληψία.

newsbeast.gr

Let's block ads! (Why?)


πηγη
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ