2019-07-08 09:01:28
Φωτογραφία για Στις 10.00 π.μ. η επίδοση των αποτελεσμάτων από τον Αντ. Ρουπακιώτη στον Ν. Βούτση
Στις 13:00 ορκίζεται Πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης

Τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση θα επισκεφθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, στις 10:00 το πρωί, προκειμένου να του παραδώσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, για τη σύνθεση της νέας Βουλής. Σημειώνεται ότι σήμερα στις 13:00 θα ορκιστεί Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και τον συνεχάρη για την εκλογική νίκη του κόμματός του.

Σήμερα, μετά την ανακοίνωση προς τον ΠτΔ της δύναμης των κομμάτων στη Βουλή, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση, θα δοθεί στον κ. Μητσοτάκη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα ακολουθήσει στις 13:00, η ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργού.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα είναι «Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» και διαβεβαίωσε πως θα εργαστεί «σκληρά» για να πείσει και τους πολίτες που δεν τον στήριξαν. «Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι κι έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση του τόπου, έχοντας πλήρη επίγνωση της εθνικής ευθύνης» ανέφερε, προσθέτοντας πως «ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε την δική μας ιστορία».


«Ζήτησα ισχυρή εντολή και μου την προσφέρατε γεναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας. Από σήμερα ξεκινάει δύσκολος, αλλά όμορφος αγώνας. Η χώρα σηκώνει κεφάλι και εμείς τα μανίκια» τόνισε. Συμπλήρωσε ακόμη «η Βουλή θα δουλεύει όλο το καλοκαίρι διότι το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ