2024-01-02 13:49:48
Φωτογραφία για Μετρήσεις λυμάτων στις γιορτές: Φουλ στον κορονοϊό και την κοκαΐνη (vid)



 Aύξηση του ιικού φορτίου καταγράφηκε στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, δηλώνοντας ότι «η πραγματικότητα δείχνει ότι τον τελευταίο μήνα είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση στο γενικό φορτίο στα λύματα τόσο του κορονοϊού, όσο και άλλων αναπνευστικών ιών όπως η γρίπη τύπου Α και του συγκυτιακού ιου».



Unmute

Remaining Time 

-0:00

 

Fullscreen

Όπως είπε, φέτος το κύμα αύξησης του ιικού φορτίου ήρθε αργότερα σε σχέση με πέρυσι και ίσως αιτία είναι οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

«Πέρυσι είχαμε ακριβώς το ίδιο μείγμα γρίπης και κορονοϊού, απλά είχε ξεκινήσει πιο νωρίς, από Οκτώβριο. Η κορύφωση φέτος νομίζω θα είναι τις επόμενες 2-3 εβδομάδες και μετά θα αρχίσει μια αργή αποκλιμάκωση. Να έχουμε κατά νου ότι παράλληλα αρχίζει από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η αύξηση της γρίπης τύπου Β», τόνισε.



 

Αναλύοντας τα ευρήματα στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής ο κύριος Θωμαΐδης εστίασε επίσης στην αύξηση των ναρκωτικών ουσιών που παρατηρείται τις μέρες των εορτών.

Σχολιάζοντας την αύξηση των ναρκωτικών ουσιών και της κοκαΐνης συγκεκριμένα, τόνισε ότι την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα η χρήση εκτινάσσεται και σχεδόν διπλασιάζεται. «Είναι δεδομένο ότι μέσα στις γιορτές κι αυτό το έχουμε αποδείξει σε διάφορες εργασίες και δημοσιεύσεις, γίνεται κατάχρηση» τόνισε ο καθηγητής.

www.gazzetta.gr


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ