2019-07-08 14:21:37
Φωτογραφία για Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε λίγο πριν τις 13:00 το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε η τελετή της ορκωμοσίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο. «Σας εύχομαι δύναμη και υπομονή ώστε τα σχέδιά σας να πραγματοποιηθούν» του είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά την ορκωμοσία.

Το «παρών» στην τελετή της ορκωμοσίας έδωσαν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα, τα παιδιά του και συνεργάτες του.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ορκωμοσία του ο νέος Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα τηρήσουμε στο ακέραιο την ισχυρή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός». «Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα την τήρήσουμε στο ακέραιο» ανέφερε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. «Από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» πρόσθεσε.


Μετά την τελετή της ορκωμοσίας του ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η παράδοση του Πρωθυπουργικού γραφείου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα. Σκοπός του κ. Μητσοτάκη είναι το απόγευμα να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αύριο να γίνει η ορκωμοσία και αμέσως μετά να πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των Υπουργείων. Η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου προγραμματίζεται για την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο σχήμα θα βρίσκονται και αρκετοί εξωκοινοβουλευτικοί Υφυπουργοί.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ