2019-07-09 14:45:38
Φωτογραφία για Στον πρωθυπουργό μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ
Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Εξάλλου, μια από τις πρώτες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όταν κέρδισε τις εκλογές του 2015, ήταν να διορίσει τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη.

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό», αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ που ήδη αναρτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου η κυβέρνηση είχε δημοσιεύσει –μέσω Προεδρικού Διατάγματος, ένα νέο οργανόγραμμα. Σε αυτό προβλεπόταν η δημιουργία νέων διευθύνσεων, καθόριζε τις αρμοδιότητες καθεμιάς απ’ αυτές, ενώ προσδιόριζε τα κριτήρια και τον τρόπο στελέχωσης των επιτελικών και όχι μόνο θέσεων της υπηρεσίας. Ταυτόχρονα με τις αλλαγές στην εσωτερική «αρχιτεκτονική» υπήρχε πρόθεση για πρόσληψη 200 νέων υπαλλήλων, σχέδιο που σκοντάφτει στη μνημονιακή δέσμευση για «πάγωμα» των προσλήψεων.


Σημειώνεται τέλος ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να τοποθετήσει στην ηγεσία της ΕΥΠ ένα πρόσωπο έκπληξη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών εταιρειών security, με συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με ενδιαφέρον στα ζητήματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να είναι ο νέος διοικητής του οργανισμού.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ