2019-07-09 22:18:10
Φωτογραφία για ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΊΑ ΧΌΡΗΓΗΣΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΌΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΑΠΌ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Από f.daily

Στη μακρινή Αυστραλία τέθηκε η πρόταση από το Australian Health Care Reform Alliance (συμμαχία για την αναδιαμόρφωση της Υγείας) να επιτραπεί στους φαρμακοποιούς να γράφουν επαναλαμβανόμενες συνταγές που δίνονται σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Οι γιατροί όμως της Δυτικής Αυστραλίας αντιδρούν έντονα σε αυτήν την προοπτική με το επιχείρημα ότι οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να εξετάσουν ασθενείς, δεν γνωρίζουν παθολογία και ότι θα θέσουν τους ασθενείς σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Συμμαχίας Jennifer Doggett, το σύστημα Υγείας πρέπει να .... εκμεταλλευτεί περισσότερο τους φαρμακοποιούς και όπως είπε χαρακτηριστικά «η Αυστραλία έχει μείνει πίσω», καθώς η συνταγογράφηση επαναλαμβανόμενων συνταγών από φαρμακοποιούς έχει επιτραπεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Πρόσθεσε δε ότι: «οι καταναλωτές πηγαινοέρχονται άσκοπα (σ.σ. από ιατρείο σε φαρμακείο) και αυτό είναι σημαντικό να σταματήσει ιδίως για τους ηλικιωμένους ασθενείς. Με τον γηράσκοντα πληθυσμό μας, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για φροντίδα στα χρόνια και πολύπλοκα περιστατικά, γι’ αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλο το διαθέσιμο δυναμικό στο έπακρο».


Απαντώντας στις αντιδράσεις των γιατρών επισήμανε ότι εκείνοι πρέπει να απελευθερωθούν και η εμπειρία τους να αξιοποιηθεί καλύτερα. «Πρέπει να αφήσουμε τα δύσκολα για τους γιατρούς», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται οι φαρμακοποιοί να τους αντικαταστήσουν.
f.daily
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ