2019-07-14 12:14:57
Φωτογραφία για Σφραγίστηκε οριστικά το Τσέρνομπιλ από γιγαντιαίο σκέπαστρο
Η μεγαλύτερη στον κόσμο μετακινούμενη κατασκευή παραδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία.H νέα ασφαλής σαρκοφάγος, καλύπτει τον τέταρτο πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσέρνομπιλ που είχε καταστραφεί όταν σημειώθηκε το πυρηνικό δυστύχημα στις 26 Απριλίου 1986.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕ σε ανάρτηση της στο Facebook, αναφέρει: «Η μόνιμη σαρκοφάγος στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τσερνόμπιλ παραδόθηκε προς εκμετάλλευση στην ουκρανική πλευρά… δηλαδή από εδώ και στο εξής η Ουκρανία θα έχει την ευθύνη για την συντήρηση της κατασκευής, καθώς και για την αποσυναρμολόγηση της πρώτης σαρκοφάγου, η οποία κατασκευάστηκε αμέσως μετά το δυστύχημα».

Latest exclusive #drone footage of #Chernobyl site made safe. As our work draws to a close, we want to thank representatives of international community who made this project possible! Great example of international cooperation. pic.twitter.com/JMGBXNjx97


— The EBRD (@EBRD) July 10, 2019

Η κατασκευή της νέας σαρκοφάγου ξεκίνησε το 2012, μετά από ευρείας κλίμακας προπαρασκευαστικές εργασίες στο τμήμα που βρίσκεται καλυμμένος ο κατεστραμμένος τέταρτος πυρηνικός αντιδραστήρας. Λόγω των μεγάλων διαστάσεων της σαρκοφάγου, κατασκευάστηκε σε δύο τμήματα τα οποία ενώθηκαν επιτυχώς το 2015. Εντός της καμάρας της νέας σαρκοφάγου έχει τοποθετηθεί γερανός ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την αποσυναρμολόγηση της παλιάς σαρκοφάγου και των υπολειμμάτων του τέταρτου αντιδραστήρα.

Πηγή:http://www.gazzetta.gr/

https://www.mirror.co.uk/news/world-news/how-chernobyl-finally-made-safe-16532336
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ