2019-07-14 17:00:42
Φωτογραφία για Δεν είδαν στην τσέπη τους τη μείωση του ΦΠΑ οι καταναλωτές
Πολλοί είναι οι καταναλωτές που ακόμη δεν έχουν δει στη τσέπη τους τη μείωση από το ΦΠΑ στην εστίαση, παρόλο που οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως έχουν τηρήσει κατά γράμμα το νόμο.

Η αγορά υποστηρίζει πως υπάρχει ανάγκη ο μειωμένος ΦΠΑ να εφαρμοστεί ενιαία σε όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχουν οι χώροι εστίασης.

Εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυφαγεία και άλλες επιχειρήσεις στην εστίαση δεν μείωσαν τελικά τις τιμές τους, παρότι όλο το προηγούμενο διάστημα διαμαρτύρονταν ότι ο υψηλός ΦΠΑ είναι η μεγάλη πληγή για την κατανάλωση.

Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που υποστηρίζουν πως δεν μπόρεσαν να περάσουν το σύνολο της μείωση στο καταναλωτή καθώς είχαν απορροφήσει την αύξηση στην οποία είχε προχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει τμηματικά στην εστίαση το μειωμένο ΦΠΑ δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα όπως αυτά που θα έφερνε ο ενιαίος συντελεστής το οποίο προτείνει και η νέα κυβέρνηση.

Πηγή: onetv.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ