2019-07-20 18:31:14
Φωτογραφία για Ανεβάζει τους τόνους η Φ. Γεννηματά
Τους τόνους έναντι της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ανεβάσει στην ομιλία της στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν πως η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα ασκήσει σκληρή κριτική έναντι της κυβέρνησης σε μια σειρά ζητημάτων, γεγονός που αποτυπώνει και τη γενικότερη πολιτική στάση που θα κρατήσει από εδώ και στο εξής η Χαριλάου Τρικούπη. 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κεντρικός άξονας της ομιλίας της κ. Γεννηματά θα κινηθεί στη λογική πως η Ν.Δ. ήδη έχει αναιρέσει πολλά από εκείνα που έλεγε. Στην κορυφή βρίσκονται οι επιλογές των Γενικών Γραμματέων, που σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ κινήθηκαν σε εκ διαμέτρου αντίθετη λογική «από την αξιοκρατία που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης».

Στο ίδιο πλαίσιο η κ. Γεννηματά θα ασκήσει κριτική και στο νέο υπουργικό συμβούλιο που «μόνο μικρό και ευέλικτο δεν είναι». Στο στόχαστρο του μικρού κεντροαριστερού πόλου βρίσκονται και θέματα κεντρικής πολιτικής φύσεως, όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ειδικά όσον αφορά τις Πρέσπες, συνεργάτες της κ. Γεννηματά σημείωναν πως «η Νέα Δημοκρατία ήδη έχει ξεχάσει την κριτική που ασκούσε» και αυτό δεν θα περάσει αβρόχοις ποσί.

kathimerini.gr

«The New Daily Mail» 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ