2012-06-15 13:59:03
Φωτογραφία για Μυϊκή τόνωση ακόμα και στη παραλία
Τώρα που είμαστε συνεχώς στις παραλίες και χαιρόμαστε το νερό και τα παιχνίδια σε αυτό, μπορούμε να επωφεληθούμε και να ανακτήσουμε την σωματικής μας ευεξία και να αισθανθούμε πολύ καλύτερα.

Η swim instructor και fitness specialist Anastasia Hondrou, μας εξηγεί λεπτομερώς πως μπορούμε να ασκηθούμε μέσα στο νερό κατα τη διάρκεια της παραμονής μας μέσα στη θάλασσα.

Οπως μας εξηγεί θα χρειαστούμε μόνο 5 με 10 λεπτά απο τις παρακάτω ασκήσεις, για να μπορέσουμε να νιώθουμε μυικά τονωμένοι και απόλυτα ευδιάθετες.

Ασκήσεις για τον Άνω Κορμό

Αν είστε σε κάποια παραλία μπορείτε να πατάτε σε κανονικό βάθος, ακόμα και να έχετε λυγισμένα τα πόδια σας. Σε αυτή τη φάση της άσκησης πρέπει να ανοίξετε τα χέρια και οι παλάμες να κοιτάνε προς τα πίσω. Προσοχή σφίγγουμε τους κοιλιακούς για να διατηρούμε ορθή θέση στο σώμα μας.

Τώρα τα χέρια σας θα έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο και προσπαθούμε να φτάσουν μέχρι εκεί, που σας είναι υποφερτό. Εννοείτε οτι όσο πιο κοντά έρθει το ένα χέρι με το άλλο, τόσο το καλύτερο. Διατηρείται πάντα τον κορμό σας σε ευθεία και σε τάση τους κοιλιακούς.


Τρίτη και τελευταία φάση για την εξάσκηση του άνω κορμού είναι τα χέρια, να έρθουν απο πίσω με τις παλάμες στραμμένες προς τα εμπρός και να δημιουργήσουμε μια μεγάλη αγκαλιά μέχρι τα χέρια να συγκλίνουν και να ακουμπήσουμε τις παλάμες μας.

Έδω όλη η δύναμη μας βρίσκεται στους μύες του στήθους και εκεί θα νιώσουμε την ενδυνάμωση και κάποιο πιθανό πιάσιμο.

Άν θέλουμε να αυξήσουμε την ένταση, απλά ανεβάζουμε την ταχύτητα της εκτέλεσης. Θα νιώσετε απίστευτα όμορφα και ικανοποιημένες απο τις απλές αυτές κινήσεις. Αυτή η άσκηση γίνεται με συνεχώμενο και σταθερό ρυθμό. Μπορείτε να την κάνετε συνεχώμενα μέχρι και νιώσετε οτι κουράζεστε και έχετε ελαφρύ κάψιμο στους μύες.

Άσκηση για τα πόδια

Μια πολύ καλή άσκηση, που μπορείτε να κάνετε για να διατηρείται τα πόδια πάντα σφιχτά ακόμα και με την παραμόνη σας στην παραλία, είναι να κάνετε ψαλιδάκια σε ύπτια θέση.

Όπως δείχνουμε και στη φωτογραφία, χρειάζεται να στηριχτούμε στο νερό με το άνοιγμα των χεριών. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε χρειάζεται να ακουμπήσε σε κάποιο αμμουδερό μέρος της παραλίας.

Προσπαθήστε να τεντώσετε τον κορμό σας όσο γίνεται πιο πολύ και να ξεκινήσετε τα ψαλιδάκια πάνω κάτω. Μια παραλλαγή της άσκησης είναι τα ψαλιδάκια στο πλάι.Αν θέλετε να αυξήσετε την δυσκολία της άσκησης, απλά αυξήστε την ταχύτητα εκτέλεσης. Ο συνδυασμός αέροβιας άσκησης και μυικής τόνωσης θα σας σας κάνει να νιώσετε πολύ όμορφα.

Κάντε αυτή την άσκηση, συνεχώμενα για περίπου 1 λεπτό και κάντε διάλλειμα 30 δευτερόλεπτα. Κάντε αυτό το σετ για περίπου 3-5 φορές.

Συμβουλή: Μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις εφόσον έχετε πάρει την άδεια σας απο το γιατρό και δεν έχετε φάει μέχρι και τρείς ώρες πρίν.
beu.com.cy
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ