2019-07-30 14:10:43
Φωτογραφία για Αποκάλυψη ότι πλούσιοι εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο
«Το θέμα των συγκεκριμένων καταναλωτών οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι κενά του

προηγούμενου νόμου είχαν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο αποκαλύφθηκε από εμένα προσωπικά σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ στις 9 Οκτωβρίου 2017», αναφέρει ο κ. Παναγιωτάκης, ανέφερε σε δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Ο κ. Παναγιωτάκης προχώρησε σε δηλώσεις για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών εύπορων καταναλωτών προς τη ΔΕΗ, μετά την κίνηση διαδικασίας κατάσχεσης βίλας στην Κηφισιά, της οποίας ο ιδιοκτήτης είχε υπαχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και είχε χρέος 24.000 ευρώ.

«Η αποκάλυψη αυτή έδωσε το έναυσμα στην κυβέρνηση να τροποποιήσει τον σχετικό νόμο εισάγοντας και περιουσιακά κριτήρια, ώστε να αποκλειστούν στο εξής παρόμοιες καταχρηστικές πρακτικές. Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της σαφώς εκπεφρασμένης βούλησης της διοίκησης της εταιρείας, προέβησαν σε όλες τις εκ του νόμου διαθέσιμες νομικές και άλλες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών από όλους τους ανωτέρω μεγαλοοφειλέτες», συνεχίζει και συμπληρώνει:


«Από αυτούς ορισμένοι ανταποκρίθηκαν ενώ άλλοι άλλαξαν παρόχους φροντίζοντας να "αδειάσουν" τους λογαριασμούς τους ώστε να μη τελεσφορήσουν διαταγές πληρωμής. Προφανώς σ' αυτές τις περιπτώσεις οι ενέργειες της επιχείρησης κλιμακώνονται όπως φάνηκε και από την πρόσφατη περίπτωση της κατάσχεσης. Θέλω να πιστεύω ότι άστοχοι σχολιασμοί και παρουσίαση των γεγονότων, του τύπου ότι μέχρι σήμερα οι μεγαλοοφειλέτες ήταν στο απυρόβλητο, από μερίδα των ΜΜΕ και μάλιστα από τη Δημόσια Τηλεόραση στην οποία, όπως αναφέρθηκε ,δημοσιοποιήθηκε το θέμα από το 2017 οφείλονται σε πλάνη, και ότι η πραγματικότητα θα αποκατασταθεί. Το αντίθετο θα προκαλούσε σοβαρή ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ