2019-08-01 09:27:47
Φωτογραφία για Χ. Θεοχάρης: Επικοινωνία με τον Γάλλο πρέσβη για το τραγικό συμβάν στη Ρόδο
Τη θλίψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του ιδίου, για τον χαμό δύο νέων κοριτσιών σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο μετέφερε  ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα. Οι δύο Γαλλίδες αδελφές ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές και πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν σε πισίνα ξενοδοχείου στην Ιαλυσό.

Ο κ. Θεοχάρης στη χθεσινοβραδινή επικοινωνία του με τον Γάλλο πρέσβη, τον ενημέρωσε για την άμεση κινητοποίηση από πλευράς Υπουργείου και ο πρέσβης με τη σειρά του εξέφρασε την ικανοποίηση για την άμεση αντίδραση.

Ο Υπουργός Τουρισμού έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής, ενώ αρμόδιος από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου θα μεταβεί σήμερα στο ξενοδοχείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο.

Σημειώνεται ότι δύο αδερφές, ηλικίας 16 και 19 ετών, που ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές, πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν στην πισίνα ξενοδοχείου της Ιαλυσού.


Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό περιστατικό είναι ακόμη άγνωστες. Πιθανολογείται πως οι δύο κοπέλες έπεσαν να κολυμπήσουν ενώ είχαν φάει. Όπως μεταδίδουν, αρχικά το ΕΚΑΒ παρέλαβε τη μία, που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της, ωστόσο στη συνέχεια, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, κατέληξε. Η δεύτερη ήταν στον πάτο της πισίνας και δεν φαινόταν κι όταν οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και την παρέλαβαν, ήταν ήδη αργά.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, που έδωσε εντολή στην Αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ