2019-08-05 09:40:35
Φωτογραφία για Μέτωπο νομοσχεδίων και καθημερινότητας για την κυβέρνηση της ΝΔ
Του Δημήτρη Γκάτσιου - Capital.gr

Ψήφιση νομοσχεδίων. Ανάδειξη του κοινωνικού προσήμου της κυβέρνησης. Πλάνο οικονομικών παρεμβάσεων, με το βλέμμα στραμμένο και στη μετάβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Σε αυτά τα τρία μέτωπα θα κινηθεί η κυβερνητική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία πριν τις ολιγοήμερες διακοπές της Βουλής εβδομάδα. Με ταχύτατες κινήσεις το Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώνει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα τον πρώτο κομβικό κύκλο της κατάθεσης και ψήφισης κομβικών νομοσχεδίων.

Μετά τις πρώτες μειώσεις φόρων, που σχετίζονται με τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τη διεύρυνση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις, σειρά προκειμένου να λάβουν… πράσινο φως από την Ολομέλεια παίρνουν τα σχέδια νόμου για το Επιτελικό Κράτος και το αποκαλούμενο και διυπουργικό.

Μέχρι την Πέμπτη, λοιπόν, σημαντικές διατάξεις, όπως αυτές της μείωσης των θέσεων γενικών γραμματέων από 93 σε 58, της αλλαγής μοντέλου διακυβέρνησης, της θεσμοθέτησης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της κυβερνησιμότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου θα περάσουν από τη Βουλή, δίνοντας σάρκα και οστά στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεσες κινήσεις μέσα στον πρώτο μήνα ανάληψης της διακυβέρνησης από τη "γαλάζια" παράταξη.

Πέραν των νομοσχεδίων, το κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης και ο κ
. Μητσοτάκης εστιάζουν, εξακολουθητικά και στο μέτωπο της καθημερινότητας των πολιτών. Οι ρυθμίσεις που δημιουργούν το πλαίσιο ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η δέσμευση του πρωθυπουργού για διανομή φαρμάκων στους βαριά πάσχοντες στα σπίτια, στο χώρο νοσηλείας ή τα φαρμακεία της γειτονιάς τους και η μείωση του επιτοκίου για οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία από το 5% στο 3% (όπως ήδη έχει γίνει για τις οφειλές προς την εφορία) αναδεικνύουν την προσοχή που δίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην επίλυση καίριων προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης, που θα υποδεχθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου την Εθνική Ομάδα Αστέγων ποδοσφαίρου, για να ακούσει από τα μέλη της τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να στείλει το μήνυμα ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα σε εκείνους που καταβάλουν μεγάλο αγώνα για μια καλύτερη ζωή, αμέσως μετά την 20η Αυγούστου θα ξεκινήσει τον κύκλο των επαφών του, ενόψει της μετάβασής του στη Διεθνή Έκθεση.

Παράλληλα, στον ορίζοντα σειρά παίρνουν η ψήφιση της ρύθμισης για την παροχή δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και το δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιέχει, μεταξύ άλλων, κινήσεις, όπως ο εισαγωγικός συντελεστής 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα.

"Σε λίγο έρχεται η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση, που θα απλοποιεί διαδικασίες, θα μειώνει τους φόρους για κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Θα δίνει τολμηρά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, για ξένες επενδύσεις θα κινητοποιεί ταυτόχρονα και ελληνικά κεφάλαια. Θα ανακουφίσει το τραπεζικό σύστημα. Θα καθιερώνει το ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές μας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική τομή…", επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ