2019-08-05 11:11:28
Φωτογραφία για Καταγγελία: Παραλία-διαμάντι το Βαθυαβάλι αλλά…
        Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες και δημοφιλέστερες παραλίες στην Αιτωλοακαρνανία.

        Μια παραλία που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν ήταν ευρέως γνωστή αλλά την τελευταία δεκαετία έχει τύχει ιδιαίτερα μεγάλης προβολής με αποτέλεσμα πλέον να υποδέχεται μεγάλο όγκο λουόμενων και από όμορους νομούς.

      Ο λόγος για το Βαθυαβάλι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα απόσταση από την Πάλαιρο, και στο οποίο φθάνεις περνώντας από την Πογωνιά και το Βαρκό.

        Η φύση λοιπόν πρόσφερε μια πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά. Οι ανθρώπινες συμπεριφορές όμως είναι αυτές που χαλούν την εικόνα και προβληματίζουν τους λουόμενους.

Διαβάστε μαρτυρία ατόμου που βρέθηκε χθες στο Βαθυαβάλι:......... Κυριακή Αυγούστου για μπάνιο σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, ένα διαμάντι για το νομό.

✔️Κότερα και σκάφη αναψυχής αγκυροβολημενα στα 50 μέτρα (φαίνεται και από την φωτογραφία).


✔️Ποδήλατα θαλάσσης και κανό ανάμεσα στους κολυμβητές χωρίς οριοθέτηση (φταίμε και εμείς)

✔️Και το αποκορύφωμα ήταν όταν ένα παλικαράκι γύρω στα 15 (!!) με φουσκωτό ξεκίνησε από το σκάφος του και βγήκε στην παραλία να παραλάβει τους φίλους -οικογένεια του, ακριβως μπροστά στην καντίνα. Ανάμεσα σε μωρά και μικρά παιδιά, ένα θέαμα σοκαριστικο.

         Η αγάπη και η ανεμελιά της θάλασσας δεν μπορεί παρά να έχουν και τους κανόνες τους. Δεν μπορεί να στηριζομαστε πάντα στην τύχη για να μην έχουμε κάποιο σοβαρό ατύχημα.

          Παράλληλα χθες σε μέσα ενημέρωσης κοινοποιήθηκαν και άλλες καταγγελίες σχετικές με –το πολλάκις καταγγελλόμενο -θέμα των αποβλήτων των σκαφών και που καταλήγουν. 

        Διαμαρτυρίες εκφράστηκαν επίσης για τους χώρους υγιεινής. «Μία χημική WC κάτω απο τον καυτό ήλιο πώς θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τόσες εκατοντάδες κόσμου; Λογικό είναι οι περισσότεροι να καταφεύγουν είτε στη θάλασσα είτε στους παρακείμενους θάμνους και να κάνουν αφόρητη από τη μυρωδιά την παραμονή στην παραλία;», αναφέρει επισκέπτης θίγοντας και άλλα ζητήματα όπως ότι οι ξαπλώστρες ακουμπούν στο νερό σχεδόν.

           Όπως και να έχει το Βαθυαβάλι είναι ένα διαμάντι της φύσης αλλά και οι κανόνες απαραίτητοι. Αυτό βέβαια είναι ζήτημα των πολιτών αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ