2019-08-05 20:48:52
Φωτογραφία για Ιερά Αγρυπνία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου (όπου ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης έκανε τα πρώτα του θρησκευτικά βήματα), την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
Μετά την Αγιοκατάταξη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Αγίου Ιακώβου του Τσαλίκη, το χωριό Άγιος Γεώργιος Αμφίσσης έχει μεγίστη ευλογία αφού ο νεοφανής Άγιος έζησε τα πρώτα βήματα της ζωής του στο χωριό μας για τρία περίπου χρόνια. 

Για το λόγο αυτό η ενορία Αγίου Γεωργίου με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη της Ι. Μ. Φωκίδος αποφάσισε να αγιογραφήσει τιμής ένεκεν τον Άγιο και να τον εορτάζει και πανηγυρίζει επίσημα στις 22 Νοεμβρίου κάθε χρόνο.

Στις 10 Αυγούστου 2018 έγινε η επίσημη άφιξη και ανάλογη υποδοχή της ιεράς εικόνας του Αγίου στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, μυρώθηκε από το Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστο και καθιερώθηκε όπως κάθε 10 Αυγούστου να εορτάζεται με Αγρυπνία η εν λόγω άφιξη.

Έτσι και φέτος, η ενοριακή κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αμφίσσης θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό ναό Άγιου Γεωργίου (στο ναό που ο Άγιος έκανε τα πρώτα του θρησκευτικά βήματα), την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019. 

Ώρα ενάρξεως 21.30
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ