2019-08-06 09:20:52
Φωτογραφία για Γιατί δεν μπορεί να υλοποιηθεί ο ισολογισμός του ΕΟΠΥΥ! Όλη η αλήθεια μετά τις δηλώσεις Κικίλια
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Αίσθηση προκάλεσε στα στελέχη της αγοράς Υγείας η δήλωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια κατά την επίσκεψή του στον ΕΟΠΥΥ, ότι ο Οργανισμός δεν έχει κάνει ποτέ του ισολογισμό.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας: «Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι σύγχρονος, ευέλικτος, μοντέρνος και οικονομικά βιώσιμος και, το κυριότερο από όλα που μας απασχολεί, να υπηρετείτον πολίτη, να μην τον ταλαιπωρεί, να τον εξυπηρετεί, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του.

Είναι ένα θέμα το πώς θα μετασχηματιστεί ο Οργανισμός σε αυτό το οποίο περιέγραψα. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει κάνει ποτέ ισολογισμό». Δείτε ΕΔΩ τι ήλεγξε στον ΕΟΠΥΥ ο Βασίλης Κικίλιας: «Ξεσκονίζει τον ΕΟΠΥΥ ο Κικίλιας! Αλλαγές στις δαπάνες, στη λειτουργία, στα οικονομικά»

Ωστόσο δεν είναι τυχαίο ότι ο ΕΟΠΥΥ εδώ και 9 χρόνια, από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του με πολλές κυβερνήσεις, δεν έχει κατορθώσει να φτιάξει ακόμη τον ισολογισμό του.


Ισολογισμός χωρίς…στοιχεία

Είναι γνωστό πως για να πραγματοποιηθεί ένας ισολογισμός θα πρέπει να γίνει εκτός των άλλων καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων που έχει παραλάβει και έχει στην κατοχή του.

Όμως για να καταγράψει τα περιουσιακά στοιχεία που παρέλαβε ο ΕΟΠΥΥ το 2011 από τους κλάδους υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων που ενσωματώθηκαν στον Οργανισμό, θα πρέπει και να του έχουν δοθεί.

Όμως όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ουδέποτε τα ασφαλιστικά ταμείαπαρέδωσαν γραπτώς το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που μεταβίβασαν στον ΕΟΠΥΥ μαζί με το κομμάτι της υγείας για να το διαχειριστεί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμη και το περιβόητο ΙΚΑ είχε να κάνει ισολογισμό από το 2008, λένε καλά γνωρίζοντες της ασφαλιστικής αγοράς στο HealthReport.gr.

Γι αυτό άλλωστε και ο ΕΟΠΥΥ υλοποιεί μόνο τον προϋπολογισμό του, καταγράφοντας τις υπηρεσίες και τους παρόχους που αποπληρώνει αλλά και όσα οφείλει.

Ίσως γι αυτό και οι κακές γλώσσες να επιμένουν στο HealthReport.gr ότι η κίνηση αυτή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, να υποκρύπτει άλλο σκοπό.

Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει πρόσφατα το HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Διεθνής εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων μπαίνει στη δημόσια Υγεία! Όλες οι πληροφορίες»

Πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για τον ΕΟΠΥΥ καθώς ο νέος υπουργός Υγείας σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στη λειτουργία του Οργανισμού, κάτι που προκαλεί ανησυχία στα στελέχη του φορέα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ