2019-08-08 15:00:33
Φωτογραφία για ΑΓΩΓΗ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Στη δικαιοσύνη έχει προσφύγει συμπολίτης μας προκειμένου να προστατεύσει την περιουσία του, όπως ο ίδιος καταγγέλλει.

Πρόκειται για έναν κάτοικο χωριού της περιοχής μας, ο οποίος κατέθεσε, δια του δικηγόρου κ. Μιχάλη Τσίμπλη, αγωγή χρησικτησίας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου κατά της εκκλησίας του χωριού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται μεταξύ άλλων στην αγωγή, η εκκλησία διέθετε εξ αδιαιρέτου με το συμπολίτη μας ακίνητο (ενιαία μερίδα). Μέρος της αρχικής αυτής μερίδας η εκκλησία φέρεται να έχει εκποιήσει και αποσπάσει, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, κάνοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες εν αγνοία του (ως συνιδιοκτήτης).

Επίσης, στη συνέχεια η εκκλησία φέρεται να πούλησε το σύνολο του ακινήτου (πλην ενός μικρού τμήματος που καταλαμβάνεται από κοινόχρηστο δρόμο), αλλά και να παρουσιάζεται στα κτηματολογικά βιβλία ως να έχει τα αρχικά μερίδια, δηλαδή αυτών που έχει πουλήσει.


Επιπλέον, οι ενέργειες αυτές καταγγέλλει ο συμπολίτης μας, καθιστούν το ακίνητο εκ των υστέρων μη άρτιο και οικοδομήσιμο και επιβαρύνουν οικονομικά τον προσφεύγοντα, ο οποίος είχε αρχικά οικοδομήσει νόμιμα εντός αυτού, και μάλιστα έχει κατασκευάσει δύο ακίνητα.

Ο συμπολίτης μας ζητά από το δικαστήριο: «Να αναγνωρισθεί ότι συμπληρώθηκε στο πρόσωπό του ο νόμιμος χρόνος κτητικής παραγραφής του άρθρου 63 του Κτηματολογικού Κανονισμού του Κτηματολογίου Ρόδου για την με χρησικτησία κτήση τμήματος εκτάσεως 3.040 τ.μ, του ανωτέρω ακινήτου».

Η συνέχεια θα δοθεί από το δικαστήριο.

ekklisiaonline.gr

ΡΟΔΙΑΚΗ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ