2019-08-13 10:04:55
Φωτογραφία για Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Εύβοια, Βοιωτία, Ιωάννινα και Θάσο
Εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη στην Εύβοια ζήτησε η Πυροσβεστική

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στην Εύβοια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας. Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα , ενώ συνδράμουν οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες των ΟΤΑ.

Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, ενώ πριν λίγο η Πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους ζήτησε την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, καθώς το πύρινο μέτωπο κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού.


Σε δηλώσεις του ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Ελλάδα Βαγγέλης Παληός ανέφερε πως «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη μία πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας. Στην περιοχή πνέουν έντονοι άνεμοι, οι οποίοι οδηγούν το πύρινο μέτωπο προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στα Κοίνυρα Θάσου, όπου το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Υμηττό, που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εστία φωτιάς, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή για την αποτροπή του κινδύνου αναζωπύρωσης, καθώς και σήμερα στην Αττική προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπό έλεγχο τέθηκαν και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Καμαριώτισσα Σαμοθράκης και στην Άρλα Δυτικής Αχαΐας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ