2019-08-14 10:35:41
Φωτογραφία για Μάρκος Σεφερλής: Με παρακαλούσαν για συνεργασία και μετά είπαν τέρατα για μένα...
Για τις αρνητικές κριτικές που δέχεται κατά καιρούς, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «TV Έθνος», ο Μάρκος Σεφερλής.

Σε πρόσφατη συνέντευξή σου ευχήθηκες «υγεία» στους επικριτές σου. Υπήρξαν στιγμές που επηρεάστηκες από τα σχόλια που δέχθηκες;

Στην αρχή λες «λογικό είναι», τη δεύτερη φορά «εντάξει, μπορεί να μην αρέσει σε όλους». Όταν όμως σε κάθε συνέντευξη που βλέπεις το μόνιμο ερώτημα είναι το όνομα «Σεφερλής» και όλοι έχουν και μία απάντηση -που από τη μία είναι καλό γιατί σημαίνει πως με έχουν δει όλοι και με ξέρουν-, αρχίζεις να νιώθεις κάπως. Είμαι καλλιτέχνης, αλλά είμαι και άνθρωπος και στο φινάλε δεν προκαλώ και κανέναν. Προφανώς το κάνουν για να προκαλέσουν, να βγω εγώ να απαντήσω και να υπάρχουν με αυτόν τον τρόπο στον χώρο. Εγώ δεν έχω αυτήν την ανάγκη. Δεν ψάχνομαι εγώ. Το ερώτημα είναι «γιατί ψάχνονται όλοι με τον Σεφερλή». Παίρνω ως θετικό πια το γεγονός ότι ψάχνονται όλοι με τον Σεφερλή και περιμένουν την απάντησή του. Με κολακεύει που είμαι σημείο αναφοράς, αλλά υπάρχουν και φορές που το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.


Υπάρχουν άνθρωποι που σου ζήτησαν συνεργασία και έπειτα από λίγο καιρό βγήκαν δημόσια και σου άσκησαν μία αρνητική κριτική;

Ναι. Άνθρωποι που παρακαλούσαν να συνεργαστούμε έχουν βγει και έχουν πει στη συνέχεια τα τέρατα για μένα. Με προσέγγισαν, δεν ευδοκίμησε η συνεργασία και είπαν στη συνέχεια άλλα… Γι’ αυτό ευχήθηκα υγεία σωματική αλλά και ψυχική. Ο καθένας κουβαλά μέσα του διάφορα. Δεν είναι δουλειά μου να τους κάνω ψυχανάλυση.

 Μάρκο, υπάρχει πια στις μέρες μας ο διαχωρισμός «εμπορικός» – «ποιοτικός»;

 Ποτέ δεν υπήρξε. Ηταν όροι που έφτιαξαν κάποιοι γιατί τους βόλευε. Μία εμπορι­κή δουλειά συνήθως είναι πολύ καλή δου­λειά, ενώ μία λεγόμενη «ποιοτική» πάει άπα­τη και γι’ αυτό τη θεωρούν ποιοτική. Το θέ­ατρο απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Ε λοιπόν, έχει κάποιο μυστικό επιτυχίας. Είναι οξύμω­ρο όλο αυτό.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ