2019-08-16 12:05:52
Φωτογραφία για Η Apple αποφάσισε να αντιμετωπίσει το Corellium
Αυτή η εταιρεία η Corellium προσφέρει μια υπηρεσία που προσομοιώνει ένα iPhone από μια ιστοσελίδα και παρέχει πρόσβαση στο iOS, σαν να είχαμε ένα πραγματικό iPhone στα χέρια μας. Εκτός από το iOS, το Corellium προσφέρει virtualization του Android και του Linux. 

Στην καταγγελία της, η Apple κατηγορεί την Corellium ότι αναπαράγει το iOS και τις εφαρμογές της παράνομα. Αυτή η υπηρεσία πληρώνεται και κερδίζει χρήματα από όλους όσους χρησιμοποιούν το iOS. Το λειτουργικό σύστημα ανήκει στην Apple και μόνο ο κατασκευαστής έχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει. Επομένως, το Corellium είναι παράνομο, διότι η εταιρεία δεν έχει άδεια για αυτό. Η Apple διασφαλίζει ότι το Corellium έχει αντιγράψει τα πάντα, είτε είναι ο κώδικας, είτε η γραφική διεπαφή είτε τα εικονίδια. "Όλα αυτά, με την παραμικρή λεπτομέρεια", λέει η καταγγελία.

Το εργαλείο Corellium είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ερευνητές και τους προγραμματιστές ασφαλείας, ειδικά επειδή επιτρέπει την προσομοίωση ενός iPhone σε μια συγκεκριμένη έκδοση του iOS. Η Corellium παρουσιάζει την υπηρεσία της ως εργαλείο έρευνας, αλλά η Apple δεν το βλέπει με αυτόν τον τρόπο και πιστεύει ότι ενθαρρύνει τους χρήστες να πωλούν πληροφοριες και θέματα ασφάλειας στη μαύρη αγορά σε όποιον θα κάνει την καλύτερη προσφορά.


Η Apple ζητά από το Corellium να μην επιτρέπεται πλέον να προσφέρει το αντίγραφο του iOS. Η Apple θέλει επίσης την Corellium να απομακρύνει όλα τα είδη της Apple που διαθέτει, να πληρώσει αποζημιώσεις και να πληρώσει τα νομικά έξοδα.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ