2019-08-26 07:00:34
Φωτογραφία για Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα τη Δευτέρα
Υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και μελτέμι τοπικά 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός τη Δευτέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα στα δυτικά και τα βόρεια. Οι βοριάδες θα διατηρηθούν τοπικά στα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών τη Δευτέρα θα έχουμε Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Έβρο, Σαμοθράκη, Λήμνο & Λέσβο σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ο αντικυκλώνας στην Ανατολική Ευρώπη που εκτείνεται μέχρι τα βόρεια Βαλκάνια και ο οποίος συνδυάζεται με το καμηλό στην περιοχή της Κύπρου προκαλώντας τους ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου.


Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και τοπικά 38 με 39 βαθμούς , στις Κυκλάδες τους 32 και στα υπόλοιπα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός:γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός .με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 26 Αυγούστου 1966 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ