2012-06-16 00:25:16
Φωτογραφία για Συνειδητά βαδίζουμε στο αύριο
(του Ανδρέα Αλεξόπουλου - Γραμματέα ΝΕ ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ)

 

Μέσα από τον καθημερινό κυκεώνα των ποικίλων προβλημάτων και το οικονομικό αδιέξοδο του, ο κάθε Έλληνας θα κληθεί σε δύο περίπου μέρες να πάρει την καθοριστικότερη ίσως απόφαση όλων των εποχών για το μέλλον του και το μέλλον της Ελλάδας.

Ο ορισμός του μέλλοντος της πατρίδος μας βρίσκεται σε συσχετισμό με την προφανή συνειδητή εικόνα που έχει διαμορφώσει (αν όντως έχει)ο κάθε Έλληνας ξεχωριστά, για το πως επιθυμεί το προσωπικό του μέλλον και σαφέστατα το μέλλον των παιδιών του, όπως και των επόμενων γενιών που έρχονται.Μέσα από την μέχρι πρότινος ασυναίσθητη και αψυχολόγητη αντίδραση των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές του Μαΐου, αντίδραση ίσως και προς παραδειγματισμό του συνόλου του πολιτικού συστήματος ,ο Έλληνας πέρασε μήνυμα αγανάκτησης και πως δεν αντέχει άλλο από τα δυσβάσταχτα βάρη που του επιβάλλει το μνημόνιο.


Όμως ήρθε πλέον η στιγμή να αποφασίσει έχοντας κατά νου άλλες επιπρόσθετες πτυχές προβλημάτων στο αύριο που ενδεχομένως με μια λάθος απόφαση του να αποβούν μοιραίες τόσο σε αυτόν όσο και σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλάξει ριζικά το βιοτικό του επίπεδο προς το χειρότερο μετά τις προσεχείς εκλογές .Η απόφαση του κάθε ενός από εμάς κατά την διεξαγωγή του εκλογικού μας δικαιώματος επιβάλλεται να βρίσκεται σε συνάρτηση όχι με το ατομικό αλλά οπωσδήποτε με το συλλογικό συμφέρον.

Η δύναμη της αλληλεγγύης μεταξύ μας θα μας δώσει την δυνατότητα για να διασφαλίσουμε την αξιοπρεπή μας επιβίωση και να κατορθώσουμε πολλά,όμως αυτά τα πολλά θα είναι μη πραγματοποιήσιμα εκτός Ευρώπης. Το αίσθημα της τιμής και της αξιοπρέπειας μας ως άλλοθι για να απομακρυνθούμε τώρα από την Ευρώπη θα καταστεί το πλέον εγκληματικό λάθος.

Η απόφαση των πολιτών για καταγγελία του μνημονίου (ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και η οικειοθελή μας έξοδος από την Ευρωζώνη ,θα σηματοδοτήσει την απαρχή ενός εφιάλτη χωρίς τέλος που σημειωτέον δεν απέχει πολύ από την αλήθεια και σαφώς δεν βρίσκεται τόσο μακριά. Η επιλογή μας να βαδίσουμε πτωχευμένοι, μόνοι ,απροστάτευτοι καθορίζοντας τις τύχες μας σε μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης που δεν θα μπορεί να μας προσφέρει τα στοιχειώδη αγαθά (αφού τα εισάγουμε σήμερα δυστυχώς)θα αποτελέσει την μεγαλύτερη εγκληματική πράξη που θα αποτυπωθεί με μελανά χρώματα στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Μια ενδεχόμενη πτώχευση θα συνεπάγεται ως ολοκληρωτική καταστροφή για την χώρα μας .Το κράτος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή μισθών και συντάξεων.,η εσωτερική ζήτηση θα μειωθεί ,η παραγωγή θα συρρικνωθεί,οι ξένοι επενδυτές θα αποφεύγουν μια χρεοκοπημένη οικονομία. Επίσης θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη. Μέσα σε όλα αυτά θα έρθουν ακόμα χειρότερα αφού θα δημιουργηθεί εκτεταμένο κλίμα λόγω της έλλειψης ειδών πρώτης ανάγκης(τρόφιμα -φάρμακα) και άλλων στοιχειωδών ειδών (πετρέλαιο).

Η έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα για τον μέσο Έλληνα αφού θα περάσει επίσημα στην διαδικασία των συσσιτίων καθώς επίσης θα δελτιοποιηθεί για κάποια απαραίτητα αγαθά (ψωμί-λάδι -τυρί)όπως ακριβώς έγινε και στην Αργεντινή, την Πολωνία, την Βουλγαρία πριν μερικά χρόνια, χώρες που βίωσαν έντονα τον υποσιτισμό.Παράλληλα γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως η έννοια της υγείας δεν θα υφίσταται σε κανένα επίπεδο ούτε φαρμακευτικό, ούτε ιατρικό αφού η Ελλάδα δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να εισάγει πλέον φάρμακα.Ας μην αυταπατώμεθα πως εμείς βρισκόμαστε μακριά.

Ένας άλλος μεγάλος εφιάλτης μέσα σε μια χρεοκοπημένη χώρα είναι οι λεηλασίες και το πλιάτσικο από πληθώρα ανθρώπων που είτε θα επιδιώξουν να κερδοσκοπήσουν στο αδρανοποιημένο κράτος είτε να εξασφαλίσουν στοιχειώδη αγαθά εισβάλλοντας σε σούπερ μάρκετ , σπάζοντας αυτοκίνητα, μπαίνοντας σε σπίτια κ.α Η αδρανοποιη- μένη-άοπλη αστυνομία που ονειρεύονται σήμερα κάποιες αριστερές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ)θα δημιουργούσε εμφύλιο μεταξύ μας και θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την ζωή μας και το μέλλον της χώρας αφού ο κάθε ένας ξεχωριστά θα έπαιρνε τον νόμο στα χέρια του για να διαφυλάξει την σωματική του ακεραιότητα και τα περιουσιακά του στοιχεία. Σαφέστατα σε αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες θα φάνταζαν όπως τους Ισραηλίτες στην έρημο- στην μέση του πουθενά να περιμένουν «λίγο μάννα εξ ουρανού».Αναφέροντας ενδεικτικά τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας σε περίοδο χρεοκοπίας ,θα ήταν τραγικό να παραβλέψουμε τον εξωτερικό κίνδυνο που ελλοχεύει, από την στιγμή που η Ελλάδα περιέλθει στην απόλυτη αδράνεια και απραξία. Ο εξωτερικός κίνδυνος(Τουρκία) σχετίζεται με την άμεση παραβίαση της εδαφικής μας ακεραιότητας, αφού η ιστορία έχει αποδείξει πως όταν ένα κράτος αδρανοποιείται και επικρατεί χάος, συνάμα αυτό αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα του προς τον αντίπαλο- εχθρό.

Το «σήμερα» μπορεί να φαντάζει πολύ η λίγο μακριά από όλα τα προαναφερόμενα και να είναι λυπηρό ,όμως το αύριο φαίνεται να βρίσκεται κοντά και θα είναι οδυνηρό αν αποφασίσουμε εν τέλει την ανεξαρτησία μας ως έθνος.

Οι μέρες για να επιλέξει ο κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά την συνέχεια σε αυτή την δύσκολη ίσως πορεία στο Ευρώ η τον «ξαφνικό θάνατο» επιλέγοντας την πτώχευση ως λύση, τελειώνουν. Σίγουρα γίνονται και πιο ασφυκτικές σκεπτόμενοι ίσως τις ασυνήθιστες και πρωτοφανείς τραγικές καταστάσεις στις οποίες θα περιέλθουμε από μια λάθος απόφασή μας.

Μακάρι να συνειδητοποιήσουμε ο κάθε ένας το χρέος του στην καθοριστικότερη ίσως απόφαση όλων των εποχών για μια κοινωνία και μια πατρίδα που μπορεί να τα καταφέρει με λίγες προσπάθειες ακόμα, χωρίς να είναι απαραίτητο να αφανιστεί εξ ολοκλήρου.
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ