2012-06-16 00:41:03
Φωτογραφία για Κοινή δήλωση Μπαρόζο-Ρομπέι για το εκλογικό αποτέλεσμα
Σε κοινή δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας, αναμένεται να προβούν το βράδυ της Κυριακής ή τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο πρόεδρος του... Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέικαι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η τοποθέτηση των δυο αξιωματούχων πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το Μεξικό, καθώς εκεί τη Δευτέρα και Τρίτη θα λάβει χώρα η σύνοδος του G20. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό έχει προγραμματιστεί βιντεοδιάσκεψη μεταξύ των ηγετών ευρωπαϊκών χωρών της Ομάδας των 20 σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας, με στόχο την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20, τη Δευτέρα και Τρίτη στο Μεξικό. «Πρόκειται για μια συντονιστική σύσκεψη με πρωτοβουλία του Χέρμαν βαν Ρομπέι», δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη σύνοδο κορυφής του G20 αναμένεται να μονοπωλήσει η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, αλλά και το ελληνικό ζήτημα, όπως άλλωστε προαναγγέλλεται και σε κοινή γραπτή δήλωση των Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


«Η κατάσταση στη ζώνη του ευρώ θα αποτελέσει σημαντικό θέμα συζήτησης στη φετινή διάσκεψη κορυφής της ομάδας G20», σημειώνουν οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ, σημειώνοντας ότι «Θα καταστήσουμε σαφές ότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

Οι κ.κ. Ρόμπεϊ και Μπαρόζο ξεκαθαρίζουν πως θα επιβεβαιώσουν «την αποφασιστικότητα της ΕΕ να δοθεί μια συνολική απάντηση στην κρίση δημόσιου χρέους, με την αντιμετώπιση των προκλήσεων των ευάλωτων χωρών, τη στήριξη της ανάπτυξης μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διαφοροποιημένης και ευνοϊκής για την ανάπτυξη εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, την ενίσχυση των οικονομικών τειχών προστασίας στη ζώνη του ευρώ, τη χρηματοδότηση και την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ».

Και οι δύο πρόεδροι θα καλέσουν επίσης τους εταίρους της ομάδας G20 να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίνοντας ισχυρή ώθηση για την επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η ΕΕ είναι πεπεισμένη ότι το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη, που πρόκειται να εγκριθεί από τους ηγέτες της G20, θα πρέπει να είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και ισόρροπων δεσμεύσεων από όλα τα μέλη της G20, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Κίνας, και ότι θα προσφέρει σε όλες τις χώρες της G20 ένα στέρεο πλαίσιο για την ανανέωση των δεσμεύσεών τους να προωθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη".

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ