2019-08-27 13:58:48
Φωτογραφία για Αποζημίωση - μαμούθ καλείται να καταβάλει η J&J για την «κρίση οπιοειδών» στην Οκλαχόμα
Η ετυμηγορία που εκδόθηκε από τον περιφερειακό δικαστή της κομητείας του Κλίβελαντ,

έβαλε τέλος στην πρώτη δικαστική διεκδικήση πολιτείας από φαρμακευτικό όμιλο για μια από τις χειρότερες επιδημίες στην ιστορία των ΗΠΑ

Σε μια απόφαση - σταθμό στην ιστορία των φαρμακευτικών εταιρειών, η Johnson & Johnson καλείται να καταβάλει αποζημίωση 572 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της Οκλαχόμα, για τον ρόλο της στην κρίση οπιοειδών που έπληξε την αμερικανική πολιτεία.

Η ετυμηγορία που εκδόθηκε από τον περιφερειακό δικαστή της κομητείας του Κλίβελαντ, έβαλε τέλος στην πρώτη δικαστική διεκδικήση πολιτείας από φαρμακευτικό όμιλο, καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για μια από τις χειρότερες επιδημίες στην ιστορία της. Μάλιστα, η ετυμηγορία ανέφερε πως η συγκεκριμένη κρίση οπιοειδών «κατέστρεψε» την πολιτεία της Οκλαχόμα.

Η Οκλαχόμα είναι μια από τις πολλές πολιτείες που στράφηκαν νομικά κατά φαρμακευτικών εταιρειων και αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που έφτασε σε δίκη. Σημειώνεται πως μια ομοσπονδιακή δίκη είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο, εκεί που, περίπου 2.000 περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν πόλεις, κομητείες και κοινότητες έχουν συμπυκνωθεί σε μια ενιαία και στρέφεται κατά των παρασκευαστών οπιοειδών.


Οι δικηγόροι στις Ηνωμένες Πολιτείες - ιδίως εκείνοι που αποτελούν μέρος της δίκης που ορίστηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Οχάιο για το φθινόπωρο- «παρακολουθούν και μαθαίνουν από την υπόθεση την Οκλαχόμα, ενώ οι κατηγορούμενοι παρακολουθούν για τα παράθυρα της περίπτωσης αυτής».

Η Οκλαχόμα είχε πετύχει, νωρίτερα, συμβιβασμούς με δυο άλλες εταιρείες παρασκευής οπιοειδών, αυτόν των 270 εκατομμυρίων δολαρίων με την Purdue Pharma και των 85 εκατομμυρίων δολαρίων με την Teva Pharmaceuticals.

Στην περίπτωση της Johnson & Johnson, η οποία ανέφερε πως δεν έκανε κάποιο λάθος καιεν έβρισκε επαρλκή στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή της θυγατρικής Janssen Pharmaceuticals, η δίκη προχώρησε και κράτησε 7 εβδομάδες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ