2019-08-30 10:05:58
Φωτογραφία για ΓΕΣ: ''Αλλήλων τα βάρη βαστάζει για τη φαρμακευτική κάλυψη των στελεχών στα Δωδεκάνησα''
Του Ηλία Προύφα

Από τον περασμένο μήνα έχει στείλει την καινούργια σύμβαση το ΓΕΣ, στο φαρμακευτικό σύλλογο Δωδεκανήσου, ο οποίος με τη σειρά του δεν την έχει υπογράψει. Αυτό μαθαίνουμε στο kranosgr, σχετικά με το πρόβλημα που ανέκυψε με τη φαρμακευτική κάλυψη των στελεχών.

Ήδη ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος έχει αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα τα στελέχη, έχει ''ξεσκονίσει'' το θέμα σε ότι αφορά το Στρατό.

Με το ΣΞ, δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς υποχρεώσεων και στην έσχατη περίπτωση που η σύμβαση δεν υπογραφεί, τα στελέχη θα καταβάλουν το αναλογούν ποσό της συμμετοχής και θα παίρνουν την ίδια ημέρα τα χρήματα από τη μονάδα.

''Αλλήλων τα βάρη βαστάζει'' το ΓΕΣ στη συγκεκριμένη περίπτωση Δείτε το έγγραφο του φαρμακευτικού συλλόγου για τους λόγους διακοπής της σύμβασης που κοινοποίησε πριν λίγο η ΠΟΜΕΝΣ, καθώς και την επιστολή της ΕΣΠΕ Ρόδου.


Δελτίο τύπου ΠΟΜΕΝΣ

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., κατόπιν σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.), έγινε αποδέκτρια της έντονης ανησυχίας και αγωνίας των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην περιοχή των Δωδεκανήσων και των οικογενειών τους, λόγω της απόφασης του Φαρμακευτικού συλλόγου  Δωδεκανήσων να καταγγείλει την σύμβαση του με το ΥΠΕΘΑ. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει  ως αποτέλεσμα οι συνταγές που θα εκτελούνται από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 να υλοποιούνται καταβάλλοντας οι ασφαλισμένοι τοις μετρητοίς το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης.Όπως γίνεται κατανοητό η παραπάνω εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν αγόγγυστα και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες την Πατρίδα, καταβάλλοντας κανονικά τις εισφορές τους προς το Κράτος και αξιώνουν την ισότιμη  αντιμετώπιση με το σύνολο των Ελλήνων ασφαλισμένων.Ως στρατιωτικοί, οι οποίοι βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στα θέματα υγειονομικής περίθαλψης ειδικά στις ακριτικές περιοχές αναρωτιόμαστε:

       α.    Γιατί ενώ το πρόβλημα έχει επισημανθεί με έγγραφο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου από τις 09 Ιουλίου 2019 δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε να επιλυθεί;

       β.    Γιατί το πρόβλημα με την Πολεμική Αεροπορία παραμένει άλυτο εδώ και δύο χρόνια;

                 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ και κατόπιν της επικοινωνίας που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου, καλούμε την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να ενσκήψουν με προσοχή στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, επίλυση του.

       Καλούμε επίσης τον Φαρμακευτικό σύλλογο Δωδεκανήσου σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς των ασφαλισμένων στρατιωτικών που υπηρετούν στην ακριτική και ευαίσθητη αυτή περιοχή να αναβάλλει, για εύλογο χρονικό διάστημα την απόφαση του προκειμένου να υπάρξει ικανός χρόνος για την εξεύρεση κατάλληλης και ενδεδειγμένης λύσης.

Παρακαλούμε για την συναίσθηση της ευθύνης όλων μας.Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)
fShare
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ