2019-08-31 01:00:54
Φωτογραφία για Ερντογάν: Αν χρειαστεί θα κάνουμε ό,τι και το 1922
«Το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του για την 97η επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η συγκεκριμένη ημέρα η οποία στην Τουρκία γιορτάζεται ως «Ημέρα της Νίκης» στάθηκε αφορμή ώστε ο Ταγίπ Ερντογάν να εξαπολύσει νέες απειλές αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν το 1922 ως δήλωση βούλησης για ανεξαρτησία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το έθνος μας είναι έτοιμο να δείξει την ίδια θυσία και θάρρος για χάρη αυτής της πατρίδας σήμερα όπως έπραξε χθες. Ο αγώνας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εντός και εκτός των συνόρων μας για την προστασία της εθνικής μας επιβίωσης είναι το πιο εμφανές παράδειγμα της αποφασιστικότητας της Τουρκίας. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε όλες τις παγίδες κατά της χώρας μας στη βόρεια Συρία, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την καταπάτηση των δικαιωμάτων του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ