2019-09-06 19:18:37
Φωτογραφία για 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΝΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι της Εθνοφαρμακολογίας,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας έχω την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσω στο  Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας με θέμα «Παραδοσιακή Θεραπευτική – Μύθοι και Αλήθειες» που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 11,12,13 Οκτωβρίου 2019, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Η Εθνοφαρμακολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την παρατήρηση, τον προσδιορισμό, την περιγραφή και την πειραματική έρευνα των φαρμάκων φυτικής, ζωικής και ορυκτής προέλευσης. Τα περισσότερα φάρμακα φυσικής προέλευσης ανακαλύφθηκαν ερευνώντας την παραδοσιακή χρήση τους στις τοπικές κοινωνίες. Στον τόπο μας, απαντώνται περίπου 7.000 φυτικά είδη και υποείδη, πολλά εκ των οποίων χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για θεραπευτικούς σκοπούς, αλλά για αρκετά από αυτά δεν υπάρχουν σύγχρονες μελέτες σχετικά με τη σύσταση και τις φαρμακολογικές τους ιδιότητες. Βασικός στόχος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας (Ε.Ε.Ε.) είναι η καταγραφή, η μελέτη, η διάδοση και η αξιοποίηση της γνώσης σχετικά με τις παραδοσιακές θεραπευτικές χρήσεις των φαρμακευτικών φυτών.


Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Εθνοφαρμακολογίας, ενώ καταξιωμένοι επιστήμονες αλλά και νεότεροι συνάδελφοι και ερευνητές από διάφορες ειδικότητες θα αναπτύξουν μια ευρεία θεματολογία με επίκεντρο την Παραδοσιακή Θεραπευτική.

Στόχος μας είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η αναζήτηση λύσεων για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους επιστήμονες των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, αναφορικά με την παραδοσιακή χρήση των φυσικών προϊόντων και την αξιοποίηση της σχετικής γνώσης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Εγγύηση της επιτυχίας του συνεδρίου αποτελεί η ενεργός συμμετοχή σας, ώστε να αναδειχθεί ως βήμα ουσιαστικής επιμόρφωσης και συμβολής στην απόκτηση νέας γνώσης για κάθε συμμετέχοντα.

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει και θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της επιστημονικής αυτής συνάντησης.

Με εκτίμηση

Ναντίνα Μερκούρη

Φαρμακοποιός

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ