2019-09-07 07:44:21
Φωτογραφία για “Σύστημα Χρυσοχοίδη” στις Ένοπλες Δυνάμεις για τις αλλαγές Αρχηγών;
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης άλλαξε την ηγεσία στην ΕΛΑΣ, απαξιώνοντας την. Εκείνη η πρώτη σύσκεψη στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός της οδήγησε και στην αντικατάστασή του. Ο “άγαρμπος” τρόπος της αλλαγής ηγεσίας στην ΕΛΑΣ, σχολιάστηκε αρνητικά και κάποιοι υποστηρίζουν ότι έβαλε “φρένο” σ΄ όσους ετοιμάζονταν να απαιτήσουν άμεσες αλλαγές και στην ηγεσία των ΕΔ. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό ισχύει. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ ακολουθούν την τακτική Χρυσοχοϊδη κατ΄ εξακολούθηση!

Από την ίδρυση των ΕΔ η πολιτική ηγεσία επικοινωνεί για όλα τα θέματα του στρατεύματος με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Οι Αρχηγοί μεταφέρουν τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας “προς τα κάτω”. Το τελευταίο δίμηνο όμως συστηματικά παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να αγνοούν επιδεικτικά τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και να συνομιλούν απ΄ ευθείας με επιτελείς και διοικητές!

Δεν έχει συμβεί μια ή δυο φορές και δεν έχει περάσει απαρατήρητο ακόμη και από χαμηλόβαθμο προσωπικό που κυκλοφορεί σε υπουργικούς διαδρόμους και σε Γενικά Επιτελεία
. Δεν έχει μείνει και ασχολίαστο βεβαίως Γράψαμε και προχθές ότι ορισμένοι πιέζουν με κάθε τρόπο για αλλαγές Αρχηγών “εδώ και τώρα”. Επειδή η εισήγησή τους δεν φαίνεται να γίνεται δεκτή, ελπίζουν ότι θα οδηγήσουν Αρχηγούς στην πόρτα της εξόδου δια της απαξίωσης και της παραίτησης. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση…

Το μόνο που θα επιτύχουν είναι αργά ή γρήγορα τα μαντάτα να φθάσουν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Κι επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί επαρκώς για τη σοβαρότητα της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά μάλλον δεν θα ικανοποιηθεί από τέτοιες μεθοδεύσεις.

Το να αγνοούνται επιδεικτικά Αρχηγοί δεν είναι λύση. Αν η πολιτική ηγεσία δεν θέλει κάποιον ή κάποιους είναι καλύτερο να αναλάβει την ευθύνη της απόφασης αντικατάστασής τους. Το “σούσουρο” που έχει ξεσπάσει στους διαδρόμους της Μεσογείων κάνει μεγάλο κακό στις ΕΔ, αυτή τη δύσκολη περίοδο.

ΠΗΓΗ: https://www.militaire.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ