2012-06-16 11:26:03
Φωτογραφία για Ρωσία: Αξιωματούχος απείλησε να σκοτώσει δημοσιογράφο
Ο επικεφαλής της ρωσικής Επιτροπής Ερευνών Αλεξάντρ Μπαστρίκιν παραδέχθηκε ότι «παραφέρθηκε» και ζήτησε συγγνώμη από την εφημερίδα της αντιπολίτευσης Novaϊa Gazeta, αφού κατηγορήθηκε ότι απείλησε να δολοφονήσει έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας. «Ζήτησα συγγνώμη από τον τον Σεργκέι Σοκόλοφ επειδή παραφέρθηκα», δήλωσε ο Μπαστρίκιν στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax . «Πλέον τίποτε δεν απειλεί τον δημοσιογράφο μας Σοκόλοφ, η διαμάχη έληξε», σημείωσε από την πλευρά του ο Ντμίτρι Μουράτοφ, αρχισυντάκτης της Novaϊa Gazeta.

Σε ανοιχτή του επιστολή, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο Μουράτοφ είχε κατηγορήσει τον Μπαστρίκιν ότι οδήγησε τον Σοκόλοφ σε ένα δάσος κοντά στη Μόσχα και απείλησε να τον δολοφονήσει.

Αυτά συνέβησαν την επομένη της δημοσίευσης του ρεπορτάζ από τον Σοκόλοφ, σύμφωνα με το οποίο ο Μπαστρίκιν προσωπικά κατηγορήθηκε ότι συγκάλυπτε την δράση μιας συμμορίας η οποία το 2010 κατηγορήθηκε για τουλάχιστον 12 δολοφονίες.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος είναι «ενήμερος» για την υπόθεση, γεγονός που έκανε τα μέσα να αναμένουν μια επέμβαση του Κρεμλίνου έπειτα από τις τόσο σοβαρές κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του Μπαστρίκιν.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ