2012-06-16 11:48:04
Φωτογραφία για Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ;;;;
 Γράφει ο Δημήτρης  Κακογιάννης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπορεί να κρύψει το άγχος, την ανησυχία και τον προβληματισμό του για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται λίγες ώρες πριν τις εκλογές.

 Μιλώντας προ ημερών με νέους της Θεσσαλονίκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, είπε ότι το αδιέξοδο είναι δεδομένο, είτε η Ν.Δ. έρθει....... πρώτο κόμμα, είτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και η μόνη λύση είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης ( καινούργια καραμέλα). Ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να σπάσει η τεχνητή πόλωση Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να βγει ισχυρό το ΠΑΣΟΚ και να αναδειχθεί στον πόλο της ευθύνης.

Το ΠΑΣΟΚ, είπε, δεν θέλει κυβερνητικές καρέκλες-ας τις πάρουν άλλοι να δουν τη γλύκα- αλλά «υπάρχουμε χάριν της πατρίδας».

(Θα έλεγε κανείς αφού δεν θέλετε κυβερνητικές καρέκλες τότε γιατί ζορίζεστε για δαύτες, αλλά πάμε παρακάτω).


Διατύπωσε προβληματισμό και για το νέο πολιτικό προσωπικό της χώρας και παρατήρησε: «Ποιο είναι το νέο πολιτικό προσωπικό; Ο Κασιδιάρης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Έχετε αξιολογήσει την αισθητική, τις ικανότητες, τις προσωπικές διαδρομές και τις απόψεις αυτού του προσωπικού;»

Θα μπορούσε να απαντήσει κανείς, «όχι, δεν τις έχουμε αξιολογήσει, όπως δεν είχαμε αξιολογήσει την δική σας αισθητική, τις προσωπικές σας διαδρομές  και τις ικανότητες σας όταν ο κόσμος σας ψήφισε και σας ανέδειξε στην εξουσία, την οποία εκμεταλλευτήκατε τόσα χρόνια για να οδηγήσετε τη χώρα στην εξαθλίωση, τον διεθνή εμπαιγμό, τους Έλληνες στη ανεργία και στις αυτοκτονίες, τους νέους στην απογοήτευση και την ξενιτιά, τους άρρωστους χωρίς περίθαλψη, τα σχολεία χωρίς βιβλία και τόσα άλλα που θέλουμε σελίδες για περιγραφή.

Χθες (14/5) μιλώντας σε εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου και συνομιλώντας με κοινό, έτυχε να δω ένα απόσπασμα, όπου σε ερώτηση πολίτη αν –όπως κατάλαβα- δεν διαπραγματεύτηκαν τα μνημόνια επειδή κάποιοι έξω κρατούσαν την κυβέρνηση στο χέρι, πήρε ένα οργισμένο ύφος και ρώτησε τον ερωτώντα:

-       Εμείς, δύο πρωθυπουργοί που μεσολάβησαν, υπουργοί, τρία κόμματα δεν κάναμε διαπραγματεύσεις επειδή μας κρατάνε στο χέρι;;

-       Δεν ξέρω

-       Όχι να μάθετε

-       Δουλειά σας είναι να μας πείτε εσείς

-       Αυτά είναι χυδαιότητες, απολύτως χυδαιότητες.

Στη συνέχεια χτυπώντας το τραπέζι με περίσσια οργή και σε έξαλλη κατάσταση φώναζε οργισμένος:

-       Απολύτως… Απολύτως Τότε όταν ο πολίτης του λέει «γιατί βγαίνετε απ τα ρούχα σας;;» απαντά:

-       Εγώ βγαίνω απ τα ρούχα μου;;;  και συνεχίζει : Είμαστε πολιτικοί για να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον, έχουμε αφήσει τις δουλειές μας, έχουμε αφήσει την άνεσή μας, αγωνιζόμαστε καθημερινά για την αγωνία του τόπου.

Εδώ, δεν δόθηκε η συνέχεια που θα έπρεπε. Να ερωτηθεί δηλαδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει αυτοί οι πολιτικοί ποιο εθνικό συμφέρον υπηρετούν, και αν θεωρούν εθνικό συμφέρον την οικονομική υποδούλωση της χώρας, την εξαθλίωση κ.λ.π. που αναφέρθηκαν παραπάνω, αν θεωρεί εθνικό συμφέρον τον άκρατο πλουτισμό ορισμένων συντρόφων του ομοτράπεζων και μη από έκνομες ενέργειες σε βάρος της χώρας από μίζες και «δωράκια», από υπερτιμημένα έργα και αγορές.

Να πει όλοι αυτοί ποιες «δουλειές» έχουν αφήσει για να υπηρετήσουν το «εθνικό συμφέρον», και όχι το ιδιωτικό τους συμφέρον και ποιος τους υποχρέωσε να αφήσουν αυτές τις δουλειές, αν τους έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο ή τους εξεβίασαν με κάποιο άλλο τρόπο προκειμένου να ασχοληθούν με το ζόρι με την πολιτική και δεν ήταν επιλογή τους εξ αιτίας την αλαζονείας τους, της φιλαρχίας τους, της μωροφιλοδοξίας τους και της μεγαλομανίας τους.

Δεν ήταν και δεν είναι αυτοί που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τάζουν, υπόσχονται, ψευδολογούν και παρακαλούν για να εξασφαλίσουν την ψήφο και μόλις καβαλήσουν το καλάμι της εξουσίας ξεχνάνε όλα όσα είχαν πει μέχρι τότε.

Να διευκρινίσει ποιος  τους απέσπασε με το ζόρι από τις ανέσεις τους, ποιες ήταν αυτές οι ανέσεις που στερηθήκανε με τη βία και δεν στερηθήκανε αυτές τις ανέσεις για να βολευτούν με άλλες, μεγαλύτερες και σπουδαιότερες ανέσεις που θα τους εξασφάλιζαν μεγαλεία, κύρος, προσωπικότητα, παχυλούς μισθούς, αξιώματα και ισόβιες συντάξεις χωρίς να καταβάλλουν καθόλου εισφορές, στην υγεία του κορόϊδου του λαού, του οποίου τη ζωή έχουν μετατρέψει σε μια διαρκή και χωρίς ορίζοντα αγωνία.

Κύριε πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, ο ηγέτης πρέπει να έχει πολλά προσόντα που ορισμένα βασικά εσείς δεν τα διαθέτετε. Αν με μια ερώτηση πολίτη χάνετε τόσο εύκολα την ψυχραιμία σας, αν δεν έχετε τη σύνεση να απαντάτε ψύχραιμα στα απλά, τότε στα δύσκολα πως θα αντιδράσετε;;

Αν δεν έχετε την εμπειρία της ήπιας αντιπαράθεσης, τη σοφία του ειλικρινούς διαλόγου, τη νοημοσύνη να αντιληφθείτε τις συνέπειες των αρνητικών αυτών αντιδράσεων που προκαλείτε, νομίζω δεν σας αρμόζει ο θώκος του προέδρου του κινήματος, πολύ δε περισσότερο αυτός του πρωθυπουργού.

Και μία ακόμα αμετροέπεια σας είναι το γεγονός, ότι ενώ καταδικάζετε και μέμφεστε τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, υιοθετείτε και εφαρμόζετε την πρακτική του σαν ο «Κασιδιάρης»  του ΠΑΣΟΚ.

Κατά συνέπεια, για όλα τα παραπάνω η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ εκτιμώ ότι δεν δίνει προοπτική στον τόπο.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανέκδοτο:O Mήτσος!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανέκδοτο:O Mήτσος!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ