2019-09-13 19:15:19
Φωτογραφία για Mediatown: Μία βόλτα σε όλους τους τηλεοπτικούς δρόμους της μιντιακής μας πόλης...
Πρεμιέρα κάνει σήμερα για 4η συνεχόμενη σεζόν η στήλη «Mediatown». Κάθε Παρασκευή, λοιπόν, θα τα λέμε κάνοντας μία βόλτα σε όλους τους τηλεοτικούς δρόμους αυτής της μιντιακής πόλης. Φορέστε ζώνες και πάμε να ξεκινήσουμε Ορεξάτος ο Λιάγκας

Πρεμιέρα έκανε και η νέα μεσημβρινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Ο παρουσιαστής επέστρεψε και κάνει ακριβώς αυτό που έκανε και τόσα χρόνια στην πρωινή ζώνη, το να διαμορφώνει δηλαδή όλη την τηλεοπτική-lifestyle αντζέντα της ημέρας.

Κάθε λεπτό που περνά στην εκπομπή έχει ενδιαφέρον και οι ατάκες-ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Έχει έρθει αρκετά ορεξάτος, κάτι που είναι λογικό καθώς θέλει να αποδείξει σε όσους τον υποτίμησαν πως οι μετοχές του στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο είναι πολύ υψηλές.

Την πιο θετική έκπληξη την κάνει η Κατερίνα Γκαγκάκη με την ταχύτητα της, τον ορθό τρόπο σκέψης της και το χιούμορ της. Είναι πολύ άνετη, κάνοντας μας να πιστέψουμε πως βρίσκεται σε πάνελ εκπομπών πολλά χρόνια.


Η Ελένη Τσολάκη στο πάνελ είναι πολύ καλή και μας θύμισε την σπιρτάδα που είχε στο "Happy Day", κάνοντας μας να καταλάβουμε για ποιο λόγο ούτε η Φλορίντα Πετροτσέλι, αλλά ούτε και η Μαρία Αντωνά κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά. Το μόνο αρνητικό είναι η ενότητα στην αρχή με το δελτίο ειδήσεων, κάτι που το "χορτάσαμε" στο "Happy Day" όταν έλεγε τον καιρό.

Ο Δημήτρης Παπανώτας κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά και είναι μία σταθερή συνήθεια, χωρίς εκπλήξεις.

Η Κάλλια Ελευθερίου είναι η "βουβή" της παρέας, χωρίς ακόμα να έχουμε καταλάβει για ποιο λόγο επιλέχθηκε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Πολύ θετική η επιστροφή της Κλεοπάτρας Πατλάκη, αν και θα τη θέλαμε να βρίσκεται στο πλατό της εκπομπής.

Η θεματολογία έχει πολύ ενδιαφέρον και η έμφαση στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι γερό ατού. Δύσκολα θα πέσει κάτω του 19%, εκτός και αν η Φαίη Σκορδά ή η Ελένη Μενεγάκη κάνουν την ανατροπή.

Ευτυχείτε σε Δυστυχία...

Αντίθετα, η κατάσταση στο "Ευτυχείτε" δεν είναι πολύ καλή, παρά το πολύ καλό στούντιο.

Όταν έχεις στο δυναμικό σου τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο και τη Νάνσυ Νικολαίδου και τοποθετείς στη θέση τους τον Γρηγόρη Γκουντάρα και τη Χρύσλα Γεωργακοπούλου, τότε μάλλον έχεις βάλει ως στόχο να "γκρεμίσεις" ότι έχτισες πέρυσι...

Όταν μέσα σε όλα αυτά, τοποθετείς και τη Μέγκι Ντρίο, τότε σημαίνει ότι έχεις υποβαθμίσει στον απόλυτο βαθμό την έννοια της δημοσιογραφίας (ας προσέξει λίγο το OPEN το ότι σε κάθε lifestyle εκπομπή έχει και από έναν απόφοιτο ριάλιτι).

Το θετικό είναι ότι οι τηλεθεατές αποφάσισαν να γυρίσουν φέτος την πλάτη στις trash ενότητες της εκπομπής, όπως τις τηλεφωνικές γραμμές, τα "Διλήμματα" και τις συμβουλές της Μάρας Μειμαρίδη στις νοικοκυρές.

H εκπομπή είναι άνευρη και την κατάσταση σώζουν σε κάποιον βαθμό οι δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Ντάφλος και ο Σωτήρης Καραμίντζας.

Τέλος, κάποια στιγμή η Κατερίνα Καινούργιου θα πρέπει να καταλάβει πως ο μόνιμος εκνευρισμός της και η αδυναμία της να κάνει χιούμορ-αυτοσαρκασμό θα της κοστίσει. Όπως και το ότι κάθε χρόνο αλλάζει άρδην το πάνελ, χωρίς να έχει έναν σταθερό κύκλο συνεργατών, μειώνει τις πιθανότητες να χτίσει τη δική της παρέα.

Άν κάνει 13% χωρίς να έχει απέναντι τη Φαίη Σκορδά και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, τότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να ξεπερνά τη βάση του 10% τις επόμενες εβδομάδες.

Δύο πρόγραμμα καλής αισθητικής...

Και το "GNTM" και το "X-Factor" είναι δύο καλές παραγωγές, που χαρακτηρίζονται από εικόνα αισθητικές, αξιόλογες κριτικές επιτροπή και δυνατό μοντάζ. Για αυτό το λόγο και οι τηλεθεατές χάρισαν υψηλά νούμερα τηλεθέασης και στο δύο φορμάτ. Το συγκεκριμένο "X-Factor", πάντως, είναι καλύτερα από αυτά του ΣΚΑΙ και αυτό είναι κάτι που το τηλεοπτικό κοινό θα επιβραβεύσει.

Το φαινόμενο αυτό δείχνει πάντως πως δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα κανάλια. Όταν ένα πρόγραμμα έχει ενδιαφέρον, ο τηλεθεατής θα το δει ανεξάρτητα από τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο προβάλλεται.

Το αν τα δύο project διατηρήσουν τη δυναμική τους θα το δούμε στη συνέχεια. Μη ξεχνάμε πως στο "X-Factor" κατεξοχήν οι οντισιον έκαναν μεγαλύτερα νούμερα από τα υπόλοιπα επεισόδια.

Το πιο απογοητευτικό τρέιλερ...

Το τρέιλερ που πραγματικά με απογοήτευσε ήταν αυτό του "Room service πλιζ". Ήταν πιο κρύο και από αυτό της σειράς "Τρίχες". Το μενού είχε και κακές ερμηνείες και αδιάφορες εικόνες. Μακάρι τα επεισόδια να έχουν άλλη αισθητική, αν και εσωτερικά στον ΣΚΑΙ υπάρχει γκρίνια...

Δεν τα πηγαίνει μέτρια...

H δικαιολογία ότι οι "8 λέξεις" έχουν αυτά τα νούμερα,  λόγω μη εξοικείωσης του κοινού του ΣΚΑΙ με τη μυθοπλασία. Το παραπάνω ακούγεται κάτι παραπάνω από αστείο, αρκεί να θυμίσουμε πως το 2013 ο ALPHA μετά από πολλά χρόνια επένδυσε στην ελληνική μυθοπλασία με το "Μην αρχίσεις τη Μουρμούρα" και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Και επειδή διαβάζουμε σχόλια του τύπου ότι η νέα σειρά του Γεωργίου πάει μέτρια, η αλήθεια πως απλά τα πηγαίνει άσχημα. Τα νούμερα αυτά χωρίς να έχουν ξεδιπλωθεί βασικά χαρακτηριστικά του ανταγωνισμού είναι απογοητευτικά.

Το "Τατουάζ" πήγε καλά, επειδή ήταν σκάλες ανώτερο από το "Μπρουσκο". Οι "8 λέξεις", όμως, δεν είναι πιο δυνατό αισθητικά από το "Τατουάζ". Προσωπικά δεν ανήκω στο κοινό των σειρών του, καθώς δεν μπορώ με τίποτα να παρακολουθήσω τόσο κακές ερμηνείες, ωστόσο μίλησα με πολύ κόσμο από το περιβάλλον μου που ήταν φαν των δύο προηγούμενων σήριαλ του. Κανένας δεν μου μίλησε θετικά για το νέο εγχείρημά του.

Ο σταθμός είναι στα κάγκελα, διότι οι "8 λέξεις" αποτελούν τον πυρήνα της prime time του.

Η χρηματική επένδυση είναι πολύ μεγάλη, για να μην τερματίσει το κανάλι πρώτο...

Ξεκίνησαν σαρωτικά...

Έτοιμοι ήρθαν και οι συντελεστές της εκπομπής "Στη Φωλιά των Κου κου". Το πρόγραμμα εξακολουθεί να έχει την πιο γρήγορη εναλλαγή θεμάτων, αλλά και πολύ καλομονταρισμένα βίντεο.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι συμπαθές στο τηλεοπτικό κοινό, αν και θεωρώ πως ο Κρατερός Κατσούλης έχει ένα χιούμορ λίγο απομακρυσμένο από το όλο κλίμα της εκπομπής.

Τη διαφορά στο πάνελ κάνει ο Στέφανος Κωνσταντινίδης , αλλά εξαιρετικός και στις συνδέσεις είναι ο Γιάννης Πουλόπουλος. Η Μαριλού Ρεπαπή είναι αξιοπρεπής, ενώ και φέτος η Τζώρτζια Γεωργίου αδυνατεί να διατυπώσει μία άποψη.

Τα νούμερα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καταφέρνοντας να αφήσουν αρκετά πίσω το "Ευτυχείτε" του OPEN. Να δούμε αν θα επηρεαστεί η τηλεθέαση την επόμενη εβδομάδα με τις αφίξεις των Σταματίνα Τσιμτσιλή και Φαίη Σκορδά.

Χιουμοριστική εκπομπή χωρίς χιούμορ...

Το "Μεσημέρι #Yes" αυτοβαφτίζεται ως χιουμοριστική εκπομπή, κάτι που είναι λίγο περίεργο. Και το λέω αυτό διότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θέλει κάποιο πρόσωπο που να έχει χιούμορ, κάτι που σίγουρα δεν διαθέτει ο Παύλος Σταματόπουλος. Από την άλλη, η Κατερίνα Ζαρίφη είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα, ώστε φαίνεται να έχει επιστρέψει στη γνωστή μανιέρα της με τα ουρλιαχτά και το συνεχές αυτο-τρολλάρισμα με τα κιλά της, κάτι που πλέον έχει κουράσει πολύ το τηλεοπτικό κοινό. Τέλος, ο Ηλίας Γκότσης είναι ίσως ο πιο αδιάφορος από αυτή την κατηγορία των απόφοιτων ριάλιτι σε πάνελ εκπομπών.

Άστοχη κίνηση να να "πατήσουν" πάνω σε αυτό που κάνει ο Νίκος Μουτσινάς και το "πληρώνουν" με τα μονοψήφια ποσοστά. Ίσως αν προσπαθήσουν να ασχοληθούν λίγο περισσότερο με το ρεπορτάζ ή να έχουν και κάποιον καλεσμένο στο πλατό της εκπομπής, ίσως τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

Πάντως, σχολιαστική εκπομπή δεν μπορείς να κάνεις με παρουσιαστές δημοσιοσχετίστες...

Μόνο στις Άγριες Μέλισσες χειροκρότησαν...

Πάμε και σε ένα ντεσού από την παρουσίαση προγράμματος του ΑΝΤ1. Το μόνο τρέιλερ, στο οποίο οι θεατές χειροκρότησαν ήταν αυτό της σειράς "Αγριες Μέλισσες". Οι συντελεστές της σειράς χάρηκαν πολύ με αυτή την εξέλιξη, καθώς ήταν το πρώτο δείγμα θετικής ανταπόκρισης του κοινού στο νέο σήριαλ.

 Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο κλείσιμο της σημερινής στήλης στη θεαματική άνοδο του tvnea.com το τελευταίο διάστημα. Πάντα το site «κυριαρχούσε» στα κλικς, ωστόσο τον τελευταίο μήνα φαίνεται πως μας έχετε αγκαλιάσει όλο και πιο πολύ, κάτι που ελπίζουμε να συνεχιστεί. Αυτή τη στιγμή το tvnea.com βρίσκεται στην ALEXA στη θέση 529 για όλα τις ιστοσελίδες που διαβάζονται στην Ελλάδα και στη θέση 76.814 στην παγκόσμια κατάταξη.

Αυτά για σήμερα! Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο «Mediatown» την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας...

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Era of Fear - Mizeria
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Era of Fear - Mizeria
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ