2019-09-13 19:32:32
Φωτογραφία για Αστείες και παράδοξες ανακαλύψεις στα... «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα»
Τα βραβεία Ig, γνωστά και ως «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα», απονεμήθηκαν σε τελετή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ για 29η συνεχή χρονιά.

Πρόκειται για βραβεία που προηγούνται κατά ένα μήνα περίπου των βραβείων Νόμπελ και τα οποία αναδεικνύουν αστείες και… παράδοξες έρευνες που «πρώτα κάνουν τους ανθρώπους να γελάσουν και μετά να σκεφτούν».

Οι νικητές των βραβείων παρέλαβαν ένα χαρτονόμισμα 10 τρισεκατομμυρίων της Ζιμπάμπουε, που όμως λόγω πληθωρισμού έχει μικρή αξία, ενώ είχαν δικαίωμα να βγάλουν έναν λόγο διάρκειας ενός λεπτού.

Ωστόσο, αν παρέβαιναν το όριο, ένα οκτάχρονο κοριτσάκι με ένα χάρακα στο χέρι διέκοπτε την ομιλία με τη φράση «παρακαλώ σταμάτα, βαριέμαι!».

Μεταξύ άλλων, βραβεύθηκε μια γαλλική μελέτη για θερμαινόμενα εσώρουχα για άνδρες, μία ιαπωνική έρευνα για την ποσότητα σάλιου που παράγει ένα αγόρι πέντε ετών την ημέρα, ένας Ιρανός εφευρέτης για ένα μηχάνημα που αλλάζει πάνες στα μωρά και Ιταλοί επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η πίτσα προστατεύει από πρόωρο θάνατο.

Επίσης, μια διεθνής ερευνητική ομάδα απέσπασε βραβείο επειδή «χαρτογράφησε» ποια ακριβώς μέρη του σώματος είναι πιο απολαυστικό να ξύνει κανείς (για την ιστορία, προηγούνται οι αστράγαλοι και ακολουθεί η πλάτη).
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ