2019-09-13 22:00:10
Φωτογραφία για Το αυγό ελιξίριο νεότητας για τον εγκέφαλο
Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, συνδέει τη διαιτητική πρόσληψη φωσφατιδυλοχολίνης, που περιέχεται στο αβγό και το κρέας, με μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης άνοιας και ενίσχυση της νοητικής λειτουργίας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 2.500 άνδρες, ηλικίας 42-60 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν για 22 χρόνια. Συνολικά, παρατηρήθηκε πως οι εθελοντές με την υψηλότερη διαιτητική πρόσληψη φωσφατιδυλοχολίνης είχαν 27% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης άνοιας, συγκριτικά με εκείνους με τη χαμηλότερη πρόσληψη. Επιπλέον, οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα πρόσληψης πέτυχαν και καλύτερα σκορ σε τεστ αξιολόγησης της μνήμης και των γλωσσικών ικανοτήτων.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, πρόκειται για μελέτη παρατήρησης που δεν αποδεικνύει σχέση αιτίας και αποτελέσματος. Κλείνοντας, σχολιάζουν ότι η άνοια είναι μια πολύ-παραγοντική νόσος και συνεπώς, ακόμη και μικρές αλλαγές σε μερικούς από τους παράγοντες που συνδέονται με αυτή, μπορούν ενδεχομένως να συμβάλλουν στην πρόληψή της.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ