2019-09-14 21:24:17
Φωτογραφία για Δίκη ΧΑ: «Ήθελα να τους χωρίσω» λέει κατηγορούμενος
«Δεν είμαι σούπερμαν, δεν πήγα με ρόπαλο, ήθελα να τους χωρίσω» είπε στην απολογία του κατηγορούμενος για την επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ το 2013

Τον ισχυρισμό ότι δεν σχέση με την επίθεση που είχαν δεχθεί το 2013 αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, προέβαλλε σήμερα κατά την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος Κ. Αντωνακόπουλος, που φέρεται ως μέλος του τάγματος εφόδου του Περάματος. Μάλιστα, ο ίδιος δεν αρνήθηκε ότι βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης αλλά - όπως είπε - η παρουσία του εκεί ήταν τυχαία και είχε ως σκοπό να χωρίσει τις δυο πλευρές.

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, εκείνη την ημέρα καθόταν σε ένα καφέ, άκουσε φασαρία και σηκώθηκε για να δει τι συμβαίνει.

«Δεν πήγα πουθενά ως ροπαλοφόρος, ως κουκουλοφόρος ή ως Σούπερμαν. Δεν είχα σχέση με Χρυσή Αυγή, μου τράβηξαν την προσοχή μόνο με τις δηλώσεις των βουλευτών σε εκδήλωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη το 2012 και τους είχα ψηφίσει στις εκλογές...» είπε ο κατηγορούμενος για να δώσει στη συνέχεια της απολογίας του τη δική του εξήγηση για το πως βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης:


«Πήγα μόνος μου να δω τι γίνεται και βλέπω από τις δυο μεριές συναδέλφους μου να τσακώνονται. Τους είπα “τι κάνετε; Συνάδελφοι είμαστε!”. Πρέπει να ήταν περίπου 15 άτομα από τη Χρυσή Αυγή και 30 από την άλλη πλευρά. Χαμός γινόταν. Μπήκα να τους χωρίσω. Έπεφτε ξύλο, γινόταν φασαρία, μπήκα να τους χωρίσω. Τελικά έφαγα ξύλο, κάποιον βάρεσα σίγουρα, και μετά έφυγα. Υπήρχαν κάποιοι με κουκούλες και κράνη και από τις δυο πλευρές, άλλοι κρατούσαν σημαίες, ελληνικές και του ΠΑΜΕ».

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου για ποιο λόγο δεν ζήτησε από τους πολιτικώς ενάγοντες να του εξηγήσουν για ποιο λόγο τον κατονομάζουν ως μέλος του τάγματος εφόδου, ο κατηγορούμενος έδωσε την εξής απάντηση: «Μου είπαν ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, αλλά η Χρυσή Αυγή. Εκείνη την περίοδο επρόκειτο να γίνει ένα σωματείο με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής και είχε τραβήξει το 90% των εργαζομένων. Πλήττονταν τα δικά τους συμφέροντα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ