2019-09-17 21:25:17
Φωτογραφία για Animation και νησί, σημαίνει «Animasyros»
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ταξιδέψει κανείς στη Σύρο για το animasyros 12: περισσότερες από 250 ταινίες animation από 30 διαφορετικές χώρες, η ιδιαίτερη πρεμιέρα του «Αηδονιού και του αυτοκράτορα» (του μουσικού

παραμυθιού της Λένας Πλάτωνος από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), βραβευμένες ταινίες και αφιερώματα όπως το Animapride IV, σε συνεργασία με το Athens Pride.

Δεν υπάρχει όμως πιο καυτό και επείγον ζήτημα από το περιβαλλοντικό. Το animasyros 12 το γνωρίζει καλά και του αφιερώνει 16 ταινίες που η καθεμία με τον τρόπο της εστιάζουν σε διαφορετικές πλευρές της κλιματικής αλλαγής, των συνεπειών της στην κοινωνία, την αειφόρο ανάπτυξη και άλλα πολλά.

Εδώ ξεχωρίζουμε τις ταινίες από τα διαφορετικά τμήματα του Φεστιβάλ που περιστρέφονται γύρω από το περιβάλλον, την οικολογία και την προστασία της πανίδας, με πρωταγωνιστές πουλιά και φάλαινες, τον πρώτο ελέφαντα τσίρκου, αποφασισμένα για επιβίωση αρκουδάκια πάντα, ζώα από το εξωτικό Τσιάπας και την αφρικανική σαβάνα και ζώα ακτιβιστές.


ΤΟ ΠΟΥΛΙ & Η ΦΑΛΑΙΝΑ

-Διεθνές διαγωνιστικό μικρού μήκους

Το Πουλί και η Φάλαινα είναι μια ιστορία για μια μικρή φάλαινα με υπαρξιακές αναζητήσεις που ψάχνει να βρει τη δική της φωνή. Περιπλανώμενη μακριά από την οικογένειά της κι ενώ εξερευνούσε ένα ναυάγιο, ανακαλύπτει ότι ο μοναδικός επιζών είναι ένα πουλί μέσα σε κλουβί. Μαζί θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν, χαμένοι και οι δυο στον ωκεανό.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ

-Διεθνές διαγωνιστικό μικρού μήκους

Η αληθινή και τραγική ιστορία της Old Bet, του πρώτου ελέφαντα που σκλαβώθηκε σε τσίρκο στην Αμερική. Η Old Bet στην αρχή αναγκάστηκε να δουλέψει σε αγρόκτημα, να σέρνει τα κάρα, μέχρι να την αγοράσουν οι άνθρωποι του τσίρκου. Τη μοναξιά της σε αυτόν τον νέο, παράξενο τόπο, την αφηγείται τραγουδώντας ο καλός της φίλος, ο σκύλος εκείνης της πρώτης φάρμας Trailer:

The Elephant's Song - Excerpt from Lynn Tomlinson on Vimeo.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΟ ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΑΣΟΣ

-Διεθνές διαγωνιστικό μικρού μήκους

Μια ταινία αφιερωμένη στη φύση, με «πρωταγωνιστές» σουρεάλ πορσελάνινα πλάσματα - ζώα, πουλιά, έντομα, φυτά - που ζουν στο τροπικό δάσος της Τσιάπας στο Μεξικό.

Winter In The Rainforest TRAILER from Art Shot on Vimeo.

ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

-Φοιτητικό Διαγωνιστικό

Σε έναν ζωολογικό κήπο υπήρχε κάποτε μια τίγρης, πολύ άγρια, που κανείς δεν μπορούσε να την εξημερώσει, εκτός από τον φύλακά της που κατάφερε να τη δαμάσει. Μεταξύ τους αναπτύχθηκε μια βαθιά φιλία. Η τίγρης δεν είχε ζήσει ποτέ στη ζωή της μια ημέρα ελευθερίας, παρ' ότι προσπάθησε πολλές φορές να αποδράσει από το κλουβί της...

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

-Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες

Ένα σενάριο εναλλακτικής πραγματικότητας όπου μια ομάδα ζώων οργανώνεται και δεσμεύεται να υψώσει φωνή και να κάνει αντάρτικο ώστε να ακουστεί από τους ανθρώπους. Η ταινία είναι μια σουρεαλιστική αντίληψη της ανθρώπινης ευθύνης απέναντι στην καταστροφική αλλαγή του κλίματος αλλά και της αναπόδραστης σχέση μας με τη φύση.

ΞΥΠΟΛΥΤΟI

-Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες

Εγκλωβισμένος στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, ένας μικρός άνθρωπος δεν αντέχει πλέον τη ρύπανση από το εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στην πόλη, καθώς απειλεί το λουλούδι του. Αποφασισμένος να μην ανεχτεί άλλο αυτήν την κατάσταση, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και μαζί με άλλους ανθρώπους,, άνδρες και γυναίκες φτάνουν στην πηγή της ρύπανσης. Θα καταφέρουν να την εξουδετερώσουν;

Η ΦΥΣΗ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

-Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες

Η φύση χρειάζεται βοήθεια. Πρέπει να ακουστεί, να γίνει κατανοητή και να δεχθεί βοήθεια. Αντίστοιχα χρειάζονται βοήθεια και οι οργανώσεις που ήδη αγωνίζονται κατά της κλιματικής αλλαγής. Η ταινία απεικονίζει την κλιματική αλλαγή ως κραυγή της φύσης για βοήθεια, με τα ζώα και τα φυτά να εκπέμπουν SOS.

Ο ΝΤΙΜΙΤΡΙ ΚΑΙ Η ΑΣΧΗΜΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

-Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες

Ο Ντιμίτρι, ένα πουλάκι, με τη φίλη του τη ζέβρα και τον λεμούριο, βρίσκονται μπροστά σε μια ζωντανή έκπληξη, στη μέση της αφρικανικής σαβάνας: Ένα χαμένο μαϊμουδάκι, μέσα σ’ ένα κλουβί…

ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

-Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες

Έχουν απομείνει μόνο 1600 πάντα ... Όμως κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν! (Βασισμένο σε σκίτσα του Tignous)
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ