2019-09-18 11:48:23
Φωτογραφία για Άδειασε σε μια νύχτα το στρατόπεδο του ΚΕΜΧ. Ψίθυροι πως θα γίνει χώρος στέγασης προσφύγων στο Ναύπλιο
Μέσα σε μια νύχτα άδειασε όλο το ΚΕΜΧ. Σήμερα το πρωί φορτηγά του στρατού φόρτωναν και τα τελευταία πράγματα που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα. Ήδη ο χώρος είναι πλέον παντελώς άδειος αφού από χτες δεν υπάρχει κανένας φαντάρος και την νύχτα ούτε ακούστηκε σιωπητήριο, ούτε άναψαν οι προβολείς.

Η απομάκρυνση του ΚΕΜΧ από το Ναύπλιο ήταν ούτως ή άλλως αναμενόμενη, αφου δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν στρατόπεδα μέσα στις πόλεις και η άποψη που επικρατεί είναι πως θα πρέπει να μεταφερθούν στην παραμεθόριο.

Το θέμα είναι πλέον πως αξιοποιείται αυτός ο τεράστιο χώρος. Ο Δήμος και οι δημότες τον επιθυμούν ως χώρο πρασίνου και αθλοπαιδιών.

ΝΑΤΟ και Περιφέρεια "μνηστήρες" για το στρατόπεδο Ναυπλίου

Η εταιρία που «αξιοποιεί» τα στρατιωτικά ακίνητα, τον βλέπει σαν φιλέτο για την κατασκευή κατοικιών και η κυβέρνηση, έστω και προσωρινά, σαν χώρο στέγασης προσφύγων.

Ακόμα κι αν συμβεί το τελευταίο, φήμες λένε πως θα στεγαστούν 1400 πρόσφυγες, το Ναύπλιο και η ναυπλιακή αγορά θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος, αφού οι ανάγκες των χώρων στέγασης καλύπτονται από τις τοπικές αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για κλείσιμο του στρατοπέδου με τη μορφή που λειτουργεί σήμερα είναι ειλημμένη, με τον Ιανουάριο να είναι ο μήνας - κλειδί, ενώ ήδη μελετάται ποιά θα είναι η επόμενη μέρα...
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ