2019-09-18 21:41:35
Φωτογραφία για Πατέρας «τα 'χωνει» στον Τζόνσον: Η κόρη μου παραλίγο να πεθάνει κι έρχεσαι με φωτογράφους!
Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισκέφθηκε νοσοκομείο του Λονδίνου και τ' άκουσε για τα

καλά από έναν πατέρα που του φώναξε πως καταστρέφει το σύστημα υγείας

«Δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί, δεν υπάρχουν αρκετές νοσοκόμες. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας έχει καταστραφεί, και τώρα έρχεστε εδώ για επικοινωνιακούς λόγους», είπε εξοργισμένος ο πατέρας ενός άρρωστου παιδιού στον Βρετανό πρωθυπουργό και το βίντεο αναπαράγεται από όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η κόρη μου παραλίγο να πεθάνει γιατί δεν υπάρχουν γιατροί και νοσοκόμες, δεν υπάρχει οργάνωση, το σύστημα Υγείας έχει καταστραφεί κι εσύ έρχεσαι εδώ με τον Τύπο, ακούγεται να λέει ο εξοργισμένος ο πατέρας ενός βρέφους μόλις επτά ημερών στον Βρετανό πρωθυπουργό.

Όταν υπάλληλοι του νοσοκομείου και συνοδοί του Τζόνσον επιχειρούν να τον ηρεμήσουν και ο ίδιος του λέει «γι' αυτό ήρθα, για να δω την κατάσταση», ο πατέρας αυτός εξοργίζεται ακόμα περισσότερο: «Α ώστε γι' αυτό ήρθες, δεν κάλεσες εσύ τον Τύπο;»!


«Ο πατέρας ενός άρρωστου παιδιού αντιμετωπίζει τον Μπόρις Τζόνσον στη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο του Λονδίνου», αναφέρει το BBC στο λογαριασμό του στο Τwitter ανεβάζοντας και το επίμαχο βίντεο.

Από την πλευρά του, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ άκουγε τον πατέρα του παιδιού υπομονετικά.

Το σκηνικό που συνέβη στη διάρκεια επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, στο νοσοκομείο «Whipps Cros» στο ανατολικό Λονδίνο, φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα του βρετανικού ΕΣΥ. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), που ιδρύθηκε το 1947, χρηματοδοτείται κατά κατά βάση από τον προϋπολογισμό.Τα τελευταία χρόνια, πολλοί γιατροί του ΝSH δουλεύουν συμπληρωματικά και στον ιδιωτικό τομέα. Το αγγλικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει διάφορα σημαντικά προβλήματα που απορρέουν από τη δυσκολία πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες του. Και στη Βρετανία υπάρχουν λίστες αναμονής τόσο στις επεμβάσεις όσο και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και στα εξωτερικά ιατρεία. Χιλιάδες ασθενείς εγγεγραμμένοι στο βρετανικό σύστημα υγείας έχουν επιλέξει την ιδιωτική περίθαλψη από τον Απρίλιο του 2008 που τους δόθηκε η δυνατότητα να νοσηλεύονται δωρεάν στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τα τελευταία χρόνια γίνονται περικοπές στις δαπάνες και ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε πρόσφατα το κράτος να συνεχίσει τις επενδύσεις στο βρετανικό σύστημα υγείας, ενώ προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μείωση του προσωπικού και των παρεχόμενων υπηρεσιών που γίνεται σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων. Από το 2009 το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας αντιμετωπίζει ίσως τη μεγαλύτερη έλλειψη χρηματοδότησης στα 60 χρόνια της ιστορίας του, γεγονός που προκαλεί προβληματισμούς για τη βιωσιμότητά του.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ