2019-09-19 20:21:24
Φωτογραφία για Κομισιόν για το Brexit: Λάβαμε προτάσεις από το Λονδίνο
Τεχνικές συζητήσεις σήμερα και αύριο για σύνορα, προϊόντα μεταποίησης και υγειονομικούς - φυτοϋγειονομικούς κανόνες

Η Βρετανία κατέθεσε κάποιες προτάσεις γραπτώς για το πώς θέλει να τροποποιηθεί η συμφωνία του Brexit που καθυστερεί, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Έχουμε λάβει έγγραφα από το Ηνωμένο Βασίλειο και σε αυτή τη βάση θα έχουμε τεχνικές συζητήσεις σήμερα και αύριο για κάποια θέματα των συνόρων, των προϊόντων μεταποίησης και των υγειονομικών και φυτοϋγειονομικών κανόνων», δήλωσε η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα.

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματευτές της ευρωπαϊκής και της βρετανικής πλευράς για το Brexit, οι Μισέλ Μπαρνιέ και Στίβεν Μπάρκλεϊ, θα συζητήσουν το θέμα του Brexit αύριο στις Βρυξέλλες.

Η Βρετανία κοινοποίησε κάποια τεχνικού χαρακτήρα έγγραφα στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζοντας τις αλλαγές που επιδιώκει στη συμφωνία του Brexit με το μπλοκ και θα καταθέσει επίσημες προτάσεις όταν είναι έτοιμη, ανακοίνωσε και το Λονδίνο.


Χθες, ο Φινλανδός υπουργός δήλωσε ότι η Βρετανία έχει έως το τέλος του μήνα για να παρουσιάσει τα σχέδιά της.

«Έχουμε τώρα κοινοποιήσει σε γραπτή μορφή μια σειρά από εμπιστευτικά, τεχνικού χαρακτήρα non-papers που αποτυπώνουν τις ιδέες που προωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Θα καταθέσουμε επίσημες γραπτές λύσεις όταν είμαστε έτοιμοι, όχι με βάση μια τεχνητή προθεσμία, και όταν η ΕΕ είναι ξεκάθαρη ότι θα ασχοληθεί εποικοδομητικά με αυτές για να αντικαταστήσουν το backstop».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε η Βρετανία θα πρέπει να καταθέσει επίσημη πρόταση για την άρση του αδιεξόδου του Brexit, αλλά υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή θα πρέπει να παρουσιαστεί πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Οκτωβρίου, την οποία θεωρεί 'ορόσημο'.

«Εάν δεν υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αυτό δεν αποτελεί προθεσμία, διότι μια προθεσμία υπονοεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Σε αυτή την περίπτωση, όπως έχω επαναλάβει, κάθε μέρα μετράει», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Αναφέραμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο ως ορόσημο στο ημερολόγιό μας προκειμένου να προετοιμάσουμε σωστά ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο νωρίτερα σημειώσουμε πρόοδο τόσο το καλύτερο, αλλά δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία να σας δώσω», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ