2019-09-19 20:35:19
Φωτογραφία για Η ηλεκτροκίνηση ενώνει Ford και VW
Η Ford αναμένεται να επεκτείνει την συνεργασία της με την Volkswagen, καθώς στα πλάνα

της έχει την κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων που θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB, που έχει εξελιχθεί από τους μηχανικούς του Γκρουπ VW.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες η πρόθεση της Ford να συνεργαστεί με την VW για την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, με την πρώτη να αποκτά δικαιώματα στην πλατφόρμα MEB, την οποία κατασκευάζει η φίρμα από το Βόλφσμπουργκ και θα αποτελέσει βασικό εξάρτημα όλων των μελλοντικών της ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από την άλλη, η VW θα έχει δικαιώματα χρήσης της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης του Ομίλου Ford. Ο Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Stuart Rowley, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt δήλωσε πως στόχος της εταιρείας είναι η κατασκευή όχι ενός, αλλά αρκετών ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Συνολικά τα πλάνα της Ford εστιάζουν σε περίοδο έξι ετών, αρχής γενομένης από το 2023, την παραγωγή πάνω από 600.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την ευρωπαϊκή αγορά.

Να αναφέρουμε ότι η VW έχει δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό για την εξέλιξη της πλατφόρμας ΜΕΒ, που ξεπερνά τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται μέσα στην επόμενη δεκαετία να τοποθετηθεί σε 15 εκατομμύρια οχήματα ανεξαρτήτως κατηγορίας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ