2019-09-20 10:20:12
Φωτογραφία για Νοσοκομείο: δεν λείπουν μόνο τα λεφτά. Λείπει και η διάθεση...
Αναγνώστης: Κύριοι που διευθύνετε το νοσοκομείο της Ρόδου.

Δεν γνωρίζω ποιοι είστε κι ούτε έχω προηγούμενα μαζί σας.

Πολύ περισσότερο δεν έχω να καταλογίσω κάτι εναντίον των γιατρών και όλου του νοσηλευτικού προσωπικού.

Αντίθετα τους συγχαίρω για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Και γι αυτό απευθύνομαι στη διοίκηση.

Άραγε πόσο κοστίζει να στερεώσεις μια πρίζα;

Να βάλεις λίγη κόλλα και ένα καρφάκι σε ξεκολλημένες γωνίες και στα πλαστικά που καλύπτουν τους τοίχους;

Να βάλεις 2-3 σταγόνες λάδι σε κάποια κρεβάτια-φορεία και σε κάποια καροτσάκια που μεταφέρουν ασθενείς ή κάποια αντικείμενα και ξεσηκώνουν τον κόσμο λες και περνάει τραίνο;

Πόσο κοστίζει να κόψεις ένα κόντρα πλακέ ή ένα πλαστικό τζάμι και να κλείσεις τη τρύπα στο πάνω μέρος του κεντρικού ανελκυστήρα, του οποίου το ταβάνι έχει γίνει κάδος σκουπιδιών ;


Πόσο κοστίζει να ξεκολλήσεις αυτή την αφίσα δίπλα από το ασανσέρ που μας προτρέπει να κάνουμε το αντιγριπικό εμβόλιο το…… 2011….

(Το κείμενο αυτό γράφτηκε το Σεπτέμβριο του 2019).

Δεν είναι πάντα η έλλειψη πόρων η αιτία που δεν διορθώνονται κάποια κακώς κείμενα, που δυσκολεύουν τη λειτουργία ενός ιδρύματος σαν αυτό που διευθύνετε, αλλά και μας προσβάλουν σαν «πολιτισμένο» λαό.

Κοστίζει ασφαλώς ένα ζευγάρι κάλτσες αντιθρομβωτικές (εγώ τις πλήρωσα 18 ευρώ) για μια εγχείρηση, όπως κοστίζουν και οι καλές μεγάλες γάζες (περίπου 2 ευρώ η μία).

Με τι κουράγιο άραγε με ρώτησε η νοσοκόμα 2-3 ώρες μετά την εγχείρηση που έκανε η γυναίκα μου… «Έχετε φέρει μαζί σας κατωσέντονα; Αν όχι μπορείτε να προμηθευτείτε και από το κυλικείο».

Υπάρχουν μερικά πράγματα που κοστίζουν, πράγματα που θα έπρεπε μετά από 40 χρόνια που πλήρωνα αυτή την έρημη την ασφάλεια, που ακόμα και σήμερα εξακολουθώ να τη πληρώνω μέσω κρατήσεων από τη σύνταξη, να μου τα παρέχουν δωρεάν.

Κι όμως..

Ίσως αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν αφορά τη σημερινή διοίκηση του νοσοκομείου.

Αν όμως είχατε τη διάθεση να βάλετε κάποιον συντηρητή να στερεώσει τις πρίζες, να βάλει δυο καρφάκια στη πλαστική επένδυση και λίγο λάδι στις σκουριασμένες ρόδες, να ξεκολλήσει αυτή την αφίσα με το αντιγριπικό εμβόλιο, ίσως να μπορούσατε να αποδείξετε σε μας, τους δύσπιστους, πως και μάτια έχετε και βλέπετε και ότι είναι δυνατόν να γίνει το κάνετε.

Πού ξέρετε;

Μπορεί έτσι οι έχοντες, να καταλάβαιναν πως κάτι κινείται σε μια σωστή κατεύθυνση και να ενίσχυαν τα άδεια ταμεία σας.

Όπως και να έχει ευχαριστώ όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, για τις υπηρεσίες που προσφέρει, τις περισσότερες φορές με ένα χαμόγελο στα χείλη.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ