2019-09-20 11:39:38
Φωτογραφία για Έρχεται Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας-Τι αλλάζει στις Στρατιωτικές Σχολές
Παναγιωτόπουλος: Υφίσταται πρόταση για δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε χθες τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Αναφέρθηκε στις πολιτικές κατευθύνσεις που ακολουθούν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, καθώς για τις προκλήσεις ασφαλείας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικότερα στο θέμα των Στρατιωτικών Σχολών ανέφερε:

«...Επίσης σχεδιάζεται ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και σχολών με τα ΑΕΙ της χώρας, καθώς και με αντίστοιχες σχολές στο εξωτερικό, στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών. Υφίσταται πρόταση για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, στο οποίο θα ενταχθεί το σύνολο των Στρατιωτικών Σχολών, από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) έως και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ). Οι σχετικές προτάσεις αυτή τη στιγμή τυγχάνουν επεξεργασίας και σύντομα θα δημοσιοποιηθούν».


Σύμφωνα με σχετική μας ανάρτηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ):

Στις προθέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ενσωμάτωση στο νέο Πανεπιστήμιο των Ανώτατων Στρατιωτικών Ιδρυμάτων (Ευελπίδων, Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων και Αξιωματικών Σωμάτων), των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΣΜΥ, ΣΜΥΑ, ΣΜΥΝ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας, με στόχο τόσο την καλύτερη οργάνωση του εκπαιδευτικού τους έργου και τον μεταξύ τους συντονισμό όσο και την εξοικονόμηση πόρων. Στο πλαίσιο αυτό, θα προβλέπεται η σύσταση διακλαδικής διοίκησης και κοινής πρυτανείας για το σύνολο των παραπάνω στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σχολών, η πρόσληψη μονίμου διδακτικού προσωπικού που θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του εύρους των μαθησιακών αναγκών κατ’ αναλογία και με την ειδική στόχευση της κάθε σχολής και κοινό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα τόσο του εσωτερικού όσο και με αντίστοιχα του εξωτερικού παρέχοντας επιπρόσθετη μεταπτυχιακή εκπαίδευση. Ταυτόχρονα θα αποτελεί και φορέα πιστοποίησης της προσφερόμενης εκπαίδευσης σε όλα τα κέντρα και τα σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων παρέχοντας αναγνωρισμένα πιστοποιητικά σε εξειδικευμένα, όσο και γενικής χρήσης, αντικείμενα μάθησης, σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών τρίτων χωρών, αλλά και σε Έλληνες ιδιώτες (π.χ., πιστοποίηση για τη φοίτηση στα κέντρα ασφάλειας, πυροσβέσεων, καταδύσεων κ.τ.λ.).
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ