2019-09-21 12:23:12
Φωτογραφία για Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό
Σε κατάσταση ''συναγερμού'' έχουν τεθεί οι ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, καθώς τα στοιχεία για την έλευση μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, ενώ η κατάσταση στα νησιά είναι οριακή. Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος σε έκτακτη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο Υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Πρόκειται για τη δεύτερη σύσκεψη που γίνεται μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, η προηγούμενη ήταν αυτή του ΚΥΣΕΑ, σε μία προσπάθεια να μπει "φρένο" στα κύματα προσφύγων που έρχονται από την Τουρκία.

Σοκαριστικά στοιχεία από τις Ένοπλες Δυνάμεις για την κατάσταση στις δομές φιλοξενίας 


Είναι χαρακτηριστικό πως στις δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις φιλοξενούνται σχεδόν 13.000 υπεράριθμοι, όπως αναφέρει το militaire.gr, επικαλούμενο στοιχεία που ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, για τις 19 Σεπτεμβρίου 2019, σε 32 δομές διαχείρισης των Ενόπλων Δυνάμεων διαμένουν 40.662 πρόσφυγες/μετανάστες, με δυνατότητα φιλοξενίας 27.893 ατόμων. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων για τις 19 Σεπτεμβρίου 2019 ανέλαβαν το έργο της παροχής 25.180 μερίδων φαγητού, από τις οποίες 146 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα Ε.Δ., λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου, με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών, στους πρόσφυγες/μετανάστες. Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των Ε.Δ.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ