2019-09-21 18:43:06
Φωτογραφία για Το «ευχαριστώ» του Αλ. Τσίπρα στον Πάπα Φραγκίσκο
Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε το Σάββατο ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Ρώμη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για περίπου μία ώρα, θέτοντας στο επίκεντρο μία σειρά ζητημάτων, όπως το προσφυγικό, οι περιφερειακές συγκρούσεις, η παγκόσμια φτώχεια και το Σκοπιανό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής / μεταναστευτικής κρίσης. Δεν παρέλειψε δε, να χαιρετίσει την πρωτοβουλία του Πάπα να στηρίξει την Ελλάδα, επισκεπτόμενος το νησί της Λέσβου κατά την κορύφωση της μεταναστευτικής έξαρσης.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ποντίφικας εξέφρασε τη σταθερή στήριξη του στον ελληνικό λαό, εξαίροντας τη στάση που επιδεικνύει καθημερινά, ενώ για ακόμη μια φορά συνεχάρη τον πρώην πρωθυπουργό για τις προσπάθειές του. Επανέλαβε μάλιστα, ότι έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στην ψυχή του όσα είδε στη Λέσβο, ενώ επικαλέστηκε εκ νέου τη φράση του κ. Τσίπρα ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες».


Οι δύο άνδρες, παράλληλα, εστίασαν στην αύξηση των περιφερειακών συγκρούσεων, των παγκόσμιων ανισοτήτων και της φτώχειας, με τον Πάπα να συγχαίρει τον κ. Τσίπρα για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και κυρίως, για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της.

Όσον αφορά το πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια, ο Ποντίφικας χαρακτήρισε γενναία τη στάση των ηγετών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή. Επί τάπητος τέθηκε, τέλος, τόσο η σημασία της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, όσο και το κοινό έδαφος αξιών μεταξύ της Αριστεράς και του Χριστιανισμού.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ