2019-09-25 13:58:01
Φωτογραφία για Τέλος ο Πλάθιντο Ντομίνγκο από την Όπερα της Νέας Υόρκης μετά από 51 χρόνια
Την απόφαση του Ισπανού τενόρου, Πλάθιντο Ντομίνγκο, να αποσυρθεί από τις

προγραμματισμένες εμφανίσεις του ανακοίνωσε την Τρίτη η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Η απόφαση του Ντομίνγκο ελήφθη στη σκιά των κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν διατυπώσει σε βάρος του δεκάδες γυναίκες.

Ο Ισπανός τενόρος επρόκειτο να ερμηνεύσει ρόλο στην πρεμιέρα του Μάκβεθ του Βέρντι το βράδυ της Τετάρτης, εμφάνιση που θα ήταν η πρώτη του στις ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών από το Associated Press με μια σοπράνο να περιγράφει πώς ο Πλάθιντο Ντομίνγκο της έπιασε το γυμνό της στήθος.

Η όπερα της Νέας Υόρκης ήταν εδώ και καιρό υπό πίεση για να προχωρήσει στην ακύρωση των επτά εμφανίσεων του διάσημου τενόρου με τον γενικό της διευθυντή να δηλώνει το περασμένο Σάββατο ότι η Met θα περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών για τον Ντομίνγκο.

Στη δήλωση του ο Ισπανός τενόρος ξεκαθαρίζει ότι η καριέρα του στη συγκεκριμένη όπερα παίρνει τέλος μετά από 706 εμφανίσεις σε αυτή.


«Έκανα το ντεμπούτο στην Metropolitan Opera σε ηλικία 27 ετών και έχω τραγουδήσει σε αυτό για 51 συνεχή χρόνια. Αν και αμισβητώ τις πρόσφατες κατηγορίες σε βάρος μου ανησυχώντας για το κλίμα που θέλει ανθρώπους να καταδικάζονται χωρίς διαδικασίες, πιστεύω ότι η εμφάνισή μου στην παραγωγή του Μάκβεθ θα λειτουργούσε αρνητικά για την δουλειά των συναδέλφων μου μπροστά και πίσω από τη σκηνή. Γι' αυτό ζήτησα να αποσυρθώ. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να ερμηνεύσω τον ρόλο στις πρόβες του Μάκβεθ, την τελευταία εμφάνισή μου στην σκηνή της Met» αναφέρει ο Ισπανός τενόρος στη δήλωσή του.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ