2019-10-02 09:45:25
Φωτογραφία για Απεργία Τετάρτη 2 Οκτωβρίου: Νεκρώνει η χώρα - Ποιοι απεργούν σήμερα
Με 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και στάση εργασίας απο τις 11 το πρωϊ σε όλο τον δημόσιο τομέα, απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα σχέδια της κυβέρνησής να ψηφίσει εργασιακές αλλαγές που πλήττουν τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και γενικότερα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ειδικότερα συμμετέχουν στην σημερινή 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στον ΟΤΕ, στην ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στις τράπεζες, οι λογιστές και οι εργαζόμενοι στα πλοία.

Καθηγητές και δάσκαλοι, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, δικαστικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα υπουργεία, στους δήμους, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις εφορίες, στις νομαρχίες και στις πολεοδομίες συμμετέχουν στην στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ απο τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Σήμερα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, καλούν στις 11 το πρωϊ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ στις 10.30 στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, ενώ τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στις 11.00 στα Χαυτεία.


Νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), πραγματοποιούν στάση εργασίας, από τις 10:00 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου τους.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί πεντάωρη στάση εργασίας 10.00 – 15.00 στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και Πρόνοιας.

Η ΟΕΝΓΕ σχολιάζει τις εξελίξεις, λέγοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι γιατροί κλιμακώνουν τους αγώνες τους για την υπεράσπιση των σωματείων και της συλλογικής δράσης.

ΟΤΕ

Την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία έχει ανακοινώσει η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Ειδικότερα οι υπάλληλοι στον ΟΤΕ απεργούν για να υπογραμμίσουν τη σθεναρή αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση και περιορίζει τα εργασιακά δικαιώματα, θίγει το θεσμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και προσπαθεί να ελέγξει με μια σειρά διατάξεων την αυτόνομη και ανεξάρτητη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Απεργούν όμως και για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στη Διοίκηση του Ομίλου ότι δεν θα υποχωρήσουν των διεκδικήσεών τους αντιτιθέμενοι στην αλαζονική της στάση στην πρώτη συνάντηση με τη διαπραγματευτική επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ, την Τετάρτη 25/09/19 κατά την έναρξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της επόμενης Σ.Σ.Ε..

ΔΕΗ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει η ΔΕΗ λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην σημερινή 24ωρη απεργία αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης που – όπως υποστηρίζει - «πλήττουν σημαντικά εργατικά δικαιώματα».

Τράπεζες

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν σήμερα οι τράπεζες σύμφωνα με την ΟΤΟΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), τη Διαιτησία, τα μητρώα και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της και προχωρά σε συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και σε εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα με συγκεντρώσεις, ώστε να ενημερωθούν σε βάθος όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι και τα τοπικά ΜΜΕ για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις.

ΕΥΔΑΠ

Απεργούν σήμερα και οι υπάλληλοι στην ΕΥΔΑΠ συμμετέχοντας στην σημερινή 24ωρη απεργία, διεκδικώντας:

-Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, χωρίς διακρίσεις

-Σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις

-Ενίσχυση της προστασίας από απολύσεις

-Ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας

-Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις

-Διασφάλιση ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης

Δάσκαλοι και καθηγητές

Προβλήματα αναμένονται στο ωράριο των σχολείων σήμερα καθώς κάποιοι δάσκαλοι και καθηγητές δεν θα κάνουν μάθημα απο τις 11.00 το πρωί λόγω της συμμετοχής τους στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ κατα ρων εργασιακών διατάξεων του σχεδίου νόμου για τον Αναπτυξιακό νόμο.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιείται σήμερα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση από την έναρξη, 00.01, έως τη λήξη, στις 24.00, σήμερα.

Η απεργία έχει ως κεντρικό αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο, όπως αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία, «επιχειρείται η υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και ο έλεγχος των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία».

Λογιστές

Την συμμετοχή των λογιστών στην σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καθώς όπως αναφέρει "οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να ανατρέψουν και να καταργήσουν κάθε αντιλαϊκό νόμο, κάθε μεθόδευση και να απαλλαγεί το εργατικό κίνημα από τις νόθες και εργοδοτικές πλειοψηφίες".
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ