2019-10-03 02:36:34
Φωτογραφία για Brexit: Το σχέδιο πέντε σημείων που έστειλε ο Τζόνσον στον Γιούνκερ
«Υπάρχει πολύ λίγος χρόνος για συμφωνία» αναφέρει ο Βρετανός πρωθυπουργός –

Με επιστολή του προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποστηρίζει ότι οι προτάσεις του οδηγούν σε δίκαιο και λογικό συμβιβασμό - Ο Τζόνσον κλείνει για μία εβδομάδα τη βρετανική Βουλή

Εναλλακτικές προτάσεις για την αντικατάσταση του backstop στα σύνορα με την Ιρλανδία έστειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κάνοντας μια πρόταση πέντε σημείων, που θα έβγαζε τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Ιρλανδίας από την τελωνειακή Ένωση, ο Μπόρις Τζόνσον σημειώνει ότι υπάρχει «πολύ λίγος χρόνος» για να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit.

«Αυτή η κυβέρνηση θέλει συμφωνία, όπως είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε. Εάν δεν επιτευχθεί, θα πρόκειται για μια αποτυχία της διπλωματίας, για την οποία όλοι θα είμαστε υπεύθυνοι» γράφει στην επιστολή του προς τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν.


Τι περιλαμβάνει το σχέδιο πέντε σημείων

Το σχέδιο πέντε σημείων της κυβέρνησης προβλέπει:

Σεβασμό στη συμφωνία του Μπέλφαστ/ συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής

Δέσμευση για μακροχρόνιες περιοχές συνεργασίας Βρετανίας – Ιρλανδίας

Δημιουργία μιας «οικονομικής ζώνης», που θα επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση αγροτοδιατροφικών προϊόντων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας χωρίς ελέγχους στα σύνορα

Η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία της Βόρειας Ιρλανδίας θα έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει τις νέες ρυθμίσεις πριν τεθούν στην ισχύ

Η Βόρεια Ιρλανδία θα είναι πλήρες μέλος του τελωνειακού εδάφους του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι της ευρωπαϊκής τελωνειακής ένωσης, μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου.

Το σχέδιο προβλέπει άμεση αποχώρηση της Βόρειας Ιρλανδίας από την τελωνειακή ένωση, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνεπάγεται τελωνειακούς ελέγχους στο νησί της Ιρλανδίας. Ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μετριαστεί μέσω εναλλακτικών ρυθμίσεων.

Τα μέλη της κυβέρνησης θεωρούν ότι οι νέες ρυθμίσεις θα φέρουν τις ψήφους συντηρητικών, που απέρριψαν τη συμφωνία.

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή του Μπόρις Τζόνσον στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Aναστέλλεται για μια εβδομάδα η λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων

Έτοιμος να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων από τις 8 έως τις 14 Οκτωβρίου είναι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, η λειτουργία του Κοινοβουλίου θα ανασταλεί για μόλις μία εβδομάδα, προκειμένου να διεξαχθούν οι απαιτούμενες διεργασίες για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται, παράλληλα, ότι η διάρκεια της διακοπής των κοινοβουλευτικών εργασιών, είναι η μικρότερη δυνατή, ώστε να διεκπεραιωθούν οι αναγκαίες λογιστικές προετοιμασίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός του Τζόνσον προέβλεπε το κλείσιμο της Βουλής των Κοινοτήτων για περίπου πέντε εβδομάδες, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ