2019-10-03 02:38:18
Φωτογραφία για «Πονοκέφαλος» για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Έμεινε μεταξεταστέα και η προταθείσα από τη Γαλλία Επίτροπος
Δεν έχουν τέλος οι αναταράξεις για τη στελέχωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Μετά τις ενστάσεις για τους προτεινόμενους από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, η Σιλβί Γκουλάρ

καλείται να δώσει και γραπτές εξετάσεις λόγω των χρημάτων που ελάμβανε από ένα think tank όταν ήταν ευρωβουλευτής

Έναν ακόμα πονοκέφαλο απέκτησε η επόμενη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διαδικασία στελέχωσης του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ. Μετά την απόρριψη από την επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των προτεινόμενων Επιτρόπων από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, η προταθείσα επίτροπος από τη Γαλλία Σιλβί Γκουλάρ μένει μεταξεταστέα και θα κληθεί να δώσει γραπτές εξηγήσεις στους ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Μετά από τρεις ώρες "ανάκρισης" η κυρία Γκουλάρ της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών θα πρέπει να εξηγήσει εάν οι απολαβές που ελάμβανε από ένα think tank στην Γαλλία κατά την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής, καθώς και τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων που χρησιμοποίησε για να πληρώσει τον πρώην βοηθό της, μπορούν να δικαιολογηθούν ώστε να λάβει το πράσινο φως για να βρεθεί στη θέση της υπερ – Επιτρόπου Βιομηχανίας, Αμυνας και Διαστημικής πολιτικής.


Οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες φάνηκαν να συντονίζονται για να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους έναντι της προταθείσας Γαλλίδας Επιτρόπου που ανήκει στην ομάδα των Φιλελευθέρων, ενισχύοντας τους φόβους για μια ανίερη συμμαχία κεντροδεξιάς – κεντροαριστεράς και ευρωφοβικών ευρωβουλευτών, κατά μιας Επιτρόπου από την ομάδα των Φιλελεύθερων. Ήδη ο συντονιστής της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ στην κοινοβουλευτική επιτροπή βιομηχανίας ζήτησε γραπτές εξηγήσεις από την κυρία Γκουλάρ.

Η ίδια η κυρία Γκουλάρ δήλωσε δημοσίως μιλώντας σε άπταιστα σε τέσσερις γλώσσες, ότι είναι καθαρή και δεν έχει να κρύψει τίποτε. Σύμφωνα με την ίδια, τα χρήματα που ελάμβανε από το γαλλικό think tank ήταν καθόλα νόμιμα, ενώ όσον αφορά στον μισθό του πρώην βοηθού της η όλη διαδικασία δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό.

Αύριο στις Βρυξέλλες αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ακρόαση του ορισθέντος Επιτρόπου από την Ελλάδα Μαργαρίτη Σχοινά, του οποίου ο τίτλος του χαρτοφυλακίου για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Παράλληλα από την κρησάρα του ΕΚ θα περάσει και ο προτεινόμενος Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων από την Ιταλία Πάολο Τζεντιλόνι και ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν που προορίζεται για το χαρτοφυλάκιο του προϋπολογισμού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ