2019-10-03 07:40:44
Φωτογραφία για Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου  Ι. Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, στη Θεσσαλονίκη
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας ο φιλόθεος λαός της Αποστολικής Μητροπόλεως της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019, την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού, Προστάτου των καρκινοπαθών, εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Τσαγκάρης και έγινε δεκτό με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη ως εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τον Ιερό Κλήρο και το πλήθος πιστών που προσήλθε στον περικαλλή Ναό του Αγίου Φωτίου για να προσκυνήσει και να ενισχυθεί από τον θεοφόρο Ιεράρχη του Χριστού Παρθένιο.

Τιμές κατά την άφιξη της Αγίας Κάρας απέδωσε η Φιλαρμονική της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, μέλη των Προσκόπων και του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής, κ.α.


Εν συνεχεία τελέστηκε Δοξολογία επί την υποδοχή της Τιμίας Κάρας και κατόπιν ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον κομίζοντα το Ιερό Λείψανο Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο και τον Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, εκφράζοντας παράλληλες τις θερμές ευχαριστίες στα πρόσωπά τους για τον κόπο και την αγάπη τους.

"Απόψε έχουμε την ευλογία να υποδεχθούμε στο Ναό μας την τιμία και χαριτόβρυτη Κάρα του οσίου Παρθενίου, του Επισκόπου Λαμψάκου, την οσιακή βιωτή του οποίου ο Κύριος εθαυμάτωσε με τη χάρη ιαμάτων. Δοξολογούμε γι' αυτό τον Μόνο των σωμάτων και των ψυχών Ιατρό!" είπε μεταξύ των άλλων στο λόγο του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Μακάριος Τσιμέρης και εκ μέρους των Πατέρων και των Ενοριτών εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την υιοθέτηση του αιτήματος, τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την αποδοχή και την ευλογία του, τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας Αρχιμανδίτη Ιάκωβο Μπαλωμένο για την υλοποίηση του αιτήματος της μεταφοράς του χαριτόβρυτου Ιερού Λειψάνου, τον Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο για τον κόπο του και τον λαμπρύνοντα με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος και χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού, κηρύσσοντας και τον θείο λόγο.

Στο τέλος μάλιστα, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Κυπριανού Γλαρούδη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μιας και σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη του Ιερομάρτυρος Κυπριανού.

Να αναφερθεί ότι ο Ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα ενώ κάθε μέρα θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ναού.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει προς προσκύνηση έως το απόγευμα της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου τ.έ.

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος
Πηγή
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ